Η Microsoft συνεργάζεται με την Baidu για την ανάπτυξη αυτόνομης οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Η Baidu είναι σαν να λέμε η Google της Κίνας και πρόσφατα παρουσίασε το Project Apollo, ένα πρόγραμμα με το οποίο θέλει σε συνεργασία με 50 εταιρίες να αναπτύξει την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.

Τώρα έγινε γνωστό πως ο κινέζικος κολοσσός προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας με την Microsoft, προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αποσκοπεί στην τεχνολογική ανάπτυξη και την παγκόσμια υιοθέτηση των αυτόνομων οχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η Microsoft θα γίνει μέλος του Apollo Allianz, ενώ η πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης Apollo της Baidu θα λειτουργεί στο μέλλον και μέσω του Microsoft Azure, στοχεύοντας κυρίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στους προμηθευτές αυτοκινήτων.

Στο δίκτυο Apollo της Baidu ανήκουν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις όπως οι Bosch, Continental, Grab, TomTom, Ford, Chery Automobile, Great Wall Motors, ZF και Nvidia. Οι Baidu και Microsoft προτίθενται, επίσης, να διερευνήσουν τρόπους για να αναπτύξουν και να διανέμουν δικτυωμένες λύσεις για την αγορά αυτοκινήτου. Η αγορά αυτόνομης οδήγησης αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στο μέλλον: σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της McKinsey έως το 2030 το 15% των πωληθέντων αυτοκινήτων θα υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση.

Στόχος της Microsoft είναι να ενισχύσει την παρουσία της στη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο. Σημειώνεται ότι η Baidu είναι κυρίαρχη στην κινεζική αγορά μηχανών αναζήτησης μετά την αποχώρηση της Google πέρυσι.

Η συνεργασία μεταξύ της Baidu και της Microsoft θα ενδυναμώσει περαιτέρω την κυριαρχία της Baidu στην κινεζική αγορά μηχανών αναζήτησης και θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη τη δραστηριοποίηση της Google στην Κίνα,

σχολίασε αναλυτής της Analysys International. Το πρώτο τρίμηνο του 2011, η Baidu κατείχε το 76% της εν λόγω αγοράς, ενώ η Bing κατείχε ένα απειροελάχιστο ποσοστό.

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Honda teasάρει ένα νέο ηλεκτρικό με σφηνοειδές σχήμα

Λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση από Honda και GM για τη μη συνεργασία στην ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η ιαπωνική εταιρία έδωσε...

Μνημόνιο Συνεργασίας Stellantis και CATL για LFP μπαταρίες στην Ευρωπαϊκή αγορά

Η Stellantis και η CATL ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) για την προμήθεια κυψελών και μονάδων LFP μπαταριών, ώστε...