Μόλις σήμερα η αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το 2040 θα σταματήσουν να πωλούνται νέα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Και πολλοί μπορεί να μην σοκαρίστηκαν από την εν λόγω απόφαση, καθώς κάτι αντίστοιχο έχουν ανακοινώσει ότι θα πράξουν και άλλες πόλεις/χώρες. Στην περίπτωση της Αγγλίας, όμως, υπάρχουν κάποιες γκρίζες ζώνες που χρειάζονται αποσαφήνιση, καθώς δεν αναφέρεται καθαρά αν η παραπάνω ανακοίνωση αφορά και τα υβριδικά μοντέλα.

Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, πήρε άμεσα θέση για αυτή την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι είτε καταστροφικό είτε άσκοπο. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Tο χειρότερο σενάριο της πλήρους απαγόρευσης θα έθετε σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις όπως τη δική μας, όπως και τις θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις συνέπειες για τα 800.000 άτομα στη βιομηχανία μας. Δεν λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο σε πράγματα όπως τα πρατήρια καυσίμου, ούτε τους [υπαλλήλους της Ford] που κατασκευάζουν κινητήρες στο Bridgend.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα αναγκαστούν να σταματήσουν να κατασκευάζουν τους δικούς τους κινητήρες, και θα πρέπει να μεταβούν σε μέρη όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Κορέα για την τεχνολογία των μπαταριών, χώρες όπου εργάζονται για αυτό με κυβερνητικές επιχορηγήσεις εδώ και χρόνια. Αυτό, θα σπαταλήσει μεγάλα ποσά επενδύσεων στην καθαρή τεχνολογία κινητήρων, και θα βλάψει μία από τις ισχυρότερες βιομηχανίες της Βρετανίας.