Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Karoq

Σχετικά άρθρα

Στο εργοστάσιο στο Kvasiny της Τσεχίας ξεκίνησε σήμερα η παραγωγή του νέου Skoda Karoq. Το μοντέλο που αντικαθιστά το Yeti, βασίζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα του VW Group, έχοντας ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις από τα VW Tiguan και Seat Ateca, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 4.382 χλστ., το πλάτος του τα 1.841 χλστ., το ύψος του τα 1.605 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.638 χλστ. για τις μπροστοκίνητες εκδόσεις και 2.630 χλστ. για τις τετρακίνητες.

Εξαιτίας αυτού, η Skoda υπόσχεται άπλετους χώρους για τους επιβάτες, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 521 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων, αυτός εκτοξεύεται στα 1.630 λίτρα. Προαιρετικά θα μπορείς να τοποθετήσεις στο Karoq το σύστημα VarioFlex, όπου μετακινεί την πίσω σειρά καθισμάτων, αυξομειώνοντας τον χώρο αποσκευών από τα 479 στα 588 λίτρα. Υπάρχει, όμως, και η επιλογή της αφαίρεσης των πίσω καθισμάτων, κάτι που αυξάνει επιπλέον τον χώρο αποσκευών, στα 1.810 λίτρα.

https://youtu.be/v5pTHJ74lcQ

Το Karoq αντικαθιστά το όχι και τόσο επιτυχημένο εμπορικά και γερασμένο Yeti, με το όνομα του να προέρχεται από την αυτόχθονη φυλή Alutiiq, του νησιού Kodiak, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Αλάσκας. Πιο συγκεκριμένα το νέο όνομα προέρχεται από τη γλώσσα των αυτοχθόνων, και συνδυάζει τους όρους “KAA’RAQ” (αυτοκίνητο) και “RUQ” (βέλος).

https://youtu.be/mO9v__RWqHA

Σχεδιαστικά δεν εκπλήσσει, και αποτελεί μια downsized έκδοση του Kodiaq, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να εντοπίζονται στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα. Αυτά παρότι θυμίζουν το μεγαλύτερο τσέχικο SUV, έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, με τα το σχήμα που δημιουργούν τα LED φώτα ημέρας να είναι νέο.

Στο εσωτερικό, το Karoq μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με δύο TSI και με δύο TDI κινητήρες, απόδοσης από 115 μέχρι 190 άλογα. Η κίνηση θα στέλνεται στον μπροστά άξονα μέσω χειροκίνητων κιβωτίων, με τις ακριβότερες εκδόσεις να μπορούν να συνδυαστούν με DSG αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Ο νέος 1.5-λίτρων TSI Evo θα διαθέτει το σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, ενώ ο δυνατότερος πετρελαιοκινητήρας των 190 ίππων θα συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο κιβώτιο DSG, 7 σχέσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...

Η Skoda teasάρει ένα νέο μικρό SUV για την Ινδία

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία ενός νέου μικρού SUV, το οποίο θα αποτελέσει το επόμενο βήμα της προϊοντικής επίθεσης της στην...