Ο επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, κατά την διάρκεια της οικονομικής έκθεσης της εταιρείας για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, επιβεβαίωσε ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα πραγματοποιήσει το λανσάρισμα τουλάχιστον τεσσάρων νέων μοντέλων, λέγοντας:

Μέχρι τα μέσα του 2018, θα παρουσιάσουμε νέες γενιές τεσσάρων βασικών μοντέλων. Επιπλέον, το επόμενο έτος θα επεκτείνουμε την προσφορά προϊόντων μας στις κορυφαίες κατηγορίες, με το Audi Q8 και το πλήρως ηλεκτρικό Audi e-tron. “

Και το ερώτημα που τίθεται είναι ποια θα είναι αυτά τα δύο νέα μοντέλα, καθώς τα μόνα σίγουρα είναι τα νέα A6 και A7, για τις αρχές του ερχόμενου έτους. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, αυτά θα είναι τα νέα A1 και Q3. Με την παραπάνω δήλωση ο Stadler επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το λανσάρισμα του e-tron, με το e-tron Sportback να έρχεται το 2019.

Ακόμα αποκάλυψε ότι η Audi θα κυκλοφορήσει ένα premium συμπαγές ηλεκτρικό μοντέλο στις αρχές του 2020, το οποίο πιθανότατα θα σταθεί απέναντι στο νέο Tesla Model 3.

Τέλος, μέσα στο 2018 θα δούμε το νέο A8 να εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, εξηγώντας ότι:

Μόλις το επιτρέψει το νομικό πλαίσιο, θα φέρουμε σταδιακά τις νέες οδηγικές λειτουργίες πιλότου στην παραγωγής, ξεκινώντας το 2018.