Volkswagen: Η Tesla είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της VW, Herbert Diess, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της Volkswagen δήλωσε πως ο κύριος ανταγωνιστικής της εταιρίας, σε ότι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά μοντέλα, είναι η Tesla, ενώ η Toyota, η Hyundai και οι γαλλικές εταιρίες παραμένουν οι κύριοι ανταγωνιστές στα αυτοκίνητα με τους “κλασσικούς” κινητήρες εσωτερικής καύσης.

H δήλωση του Diess έχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως αν αναλογιστεί κανείς πως η Volkswagen το 2016 πούλησε συνολικά 5.987.800 αυτοκίνητα, έναντι των “μόλις” 83.922 που πούλησε η Tesla, νούμερο που αντιπροσωπεύει περίπου το 1,4% των συνολικών πωλήσεων της Volkswagen. Και όμως, ο CEO της γερμανικής εταιρίας παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Tesla στην πώληση των ηλεκτρικών μοντέλων λέγοντας πως η εταιρία του Elon Musk έχει πολύ καλούς ηλεκτροκινητήρες, ένα άριστο και γρήγορο δίκτυο ταχυφορτιστών, εξελιγμένη αυτόνομη τεχνολογία, οχήματα συνδεδεμένα στο internet, ενώ πουλά αποκλειστικά μόνη της τα αυτοκίνητά της, χωρίς την χρήση εξωτερικών αντιπροσώπων. Όπως είπε η Tesla έχει ικανότητες που η VW δεν έχει την περίοδο αυτή, με περίπου τους μισούς υπαλλήλους της να έχουν εξειδίκευση στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην ανάπτυξη λογισμικού.

Και συμπλήρωσε:

Η Tesla σήμερα έχει τις παραπάνω ικανότητες που εμείς δεν έχουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς. Μετράμε συνειδητά τους εαυτούς μας ενάντια στη Tesla. Χρησιμοποιούμε τις ικανότητες μας, όχι μόνο για να καλύψουμε την διαφορά, αλλά και να την προσπεράσουμε.

Να θυμίσω πως η VW θέλει να γίνει ο ηγέτης σε ότι έχει να κάνει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ετοιμάζοντας μια μεγάλη γκάμα μοντέλων, που θα συμβάλουν στο να πιαστεί ο στόχος των 2-3 εκατομμυρίων πωλήσεων έως το 2025.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...