Φαίνεται ότι αρκετά ξεκουράστηκε ο Jenson Button, και είναι ήδη σε αναζήτηση πρωταθλήματος στο οποίο θα έχει πλήρη συμμετοχής για το 2018. Θεωρητικά υπάρχει και το ενδεχόμενο της επιστροφής στην F1, σε περίπτωση που ο Fernando Alonso δεν ανανεώσει με την βρετανική ομάδα, και δεν πάρει την θέση του κάποιος άλλος οδηγός, όπως ο 17-χρονος Lando Norris, το “next best thing” της εταιρίας.

Πιο πιθανό σενάριο όμως, είναι το ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στα 1.000 χλμ. της Suzuka που θα διεξαχθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο, το οποίο αποτελεί τον πιο δημοφιλή αγώνα στο ημερολόγιο του Super GT.

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του για πρώτη φορά με sportscar, ο Button δήλωσε:

Θα έχω σίγουρα πλήρη σεζόν το επόμενο έτος. Είτε είναι εδώ, είτε στην Αμερική, είτε κάπου αλλού, δεν ξέρω ακόμα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, θα δούμε πώς θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο, αν πάει καλά και αν μου αρέσει το Σαββατοκύριακο, που νομίζω πως θα το διασκεδάσω, ίσως θα μπορούσα να αγωνιστώ εδώ το επόμενο έτος.

Μιλώντας για τον αγώνα και την μέχρι σήμερα κυριαρχία της Lexus, ο Βρετανός κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας:

Όσον αφορά αυτό το Σαββατοκύριακο, από άποψη του πού μπορώ να τερματίσω, δεν ξέρω πραγματικά. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αγώνας του έτους στο Super GT. Σε αυτόν τον τύπο αγώνων υπάρχει ένας πόλεμος με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές ελαστικών. Αυτή τη στιγμή το πιο ανταγωνιστικό ελαστικό δεν είναι το ελαστικό που χρησιμοποιούμε, είναι το Bridgestone. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία από τους τελευταίους αγώνες. Αυτό κάνει τον αγώνα λίγο δύσκολο για μας. Αλλά ελπίζουμε ότι με τις υψηλότερες θερμοκρασίες τα Yokohama θα λειτουργήσουν καλύτερα από ό,τι στους τελευταίους αγώνες, και θα μπορέσουμε να είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Δεν πρόκειται να είναι ένας εύκολος αγώνας, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα διασφαλίσουμε ότι όλα όσα κάνουμε είναι τέλεια. Αν το κάνουμε αυτό, έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε, τότε το αποτέλεσμα ελπίζουμε ότι θα έρθει.

Κλείνοντας, σχολιάζοντας για την εμπειρία οδήγησης του Honda NSX-GT, ο 37-χρονος Button είπε:

Τα αυτοκίνητα είναι ωραία να τα οδηγείς. Είναι γρήγορα, υπάρχει πολλή δύναμη και μπορείς να διατηρήσεις ψηλή ταχύτητα στις στροφές. Μέσα στις στροφές, αισθάνεσαι σαν ένα μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο είναι αρκετά θεαματικό. Και επίσης έχεις τα GT300 αυτοκίνητα για να προσπεράσεις, είναι μια πρόσθετη πρόκληση για μένα, κάτι που είναι καινούργιο για μένα. Έτσι, πολλά νέα πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο, πολλά για να μάθω, αλλά πάντα ήθελα μια νέα πρόκληση.