Η Apple ήθελε να επανεφεύρει τον τροχό

Σχετικά άρθρα

Η Apple είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου. Το εγχείρημα είχε την κωδική ονομασία Project Titan, η Apple είχε προχωρήσει στην πρόσληψη εκατοντάδων μηχανικών που είχαν προηγούμενη εμπειρία σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά τελικά ο τεχνολογικός κολοσσός έριξε στον κάλαθο των αχρήστων την δημιουργία ενός αυτοκινήτου, επειδή δεν υπήρχε σαφής στόχευση από την εταιρεία για το πού ήθελε να καταλήξει, αν τελικά θα πρόσφερε στην αγορά ένα αμιγώς αυτόνομο αυτοκίνητο, ή κάποιο όχημα που θα είχε και αυτόνομες λειτουργίες.

Ο Steve Zadesky, ο άνθρωπος που ηγούνταν του Project Titan ήθελε ένα ημι-αυτόνομο όχημα, ενώ ο αρχισχεδιαστής της Apple, Jony Ive, πίστευε πως ένα αμιγώς αυτόνομο αυτοκίνητο θα έφερνε την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Διαφωνίες υπήρχαν ακόμη και σε ποια γλώσσα προγραμματισμού θα αναπτυσσόταν το CarOS. Κάποιοι πίστευαν πως κατάλληλη ήταν η C++, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούσαν ως καταλληλότερη την Apple Swift. Έτσι η Apple πλέον εστιάζει στην ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας που θέλει να την πουλήσει σε τρίτους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με πέντε πρώην εργαζομένους της Apple που εργάστηκαν πάνω στο Project Titan, η εταιρία από το Κουπερτίνο ήθελε να επανεφεύρει τον τροχό, μιας και μια ομάδα είχε αναλάβει την ανάπτυξη σφαιρικών τροχών, που θα έδιναν την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να μπορεί να έχει και πλευρική κίνηση. Μια άλλη ομάδα, που είχε αναλάβει το εσωτερικό, ανέπτυσσε μια ιδέα που στη θέση του τιμονιού θα υπήρχαν στρόγγυλες δημιουργίες σαν σφαίρες. Επίσης στα σκαριά βρισκόταν μηχανικές πόρτες που έκλεισαν αθόρυβα, εσωτερικό χωρίς τιμόνι και πεντάλ, όπως και επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα. Επίσης έψαχνε τρόπους να κρύψει όλους τους αισθητήρες (LiDAR, ραντάρ, κάμερες κτλ) μέσα στο σώμα του αυτοκινήτου, προκειμένου αυτό να έχει όμορφο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple πλέον θέλει να δημιουργήσει ένα αυτόνομο λεωφορείο για την μεταφορά των εργαζομένων της μέσα στο υπάρχον και στο νέο campus που ετοιμάζει. Το λεωφορείο έχει ονομαστεί PAIL, συντομογραφία των λέξεων “Palo Alto to Infinite Loop” και θα βασίζεται πάνω σε ένα λεωφορείου τρίτου κατασκευαστή, έχοντας ωστόσο το δικό της αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Όπως καταλαβαίνεις η Apple δεν έχει στα πλάνα της να προσφέρει το λεωφορείο αυτό στην αγορά, μιας και θα το δημιουργήσει αποκλειστικά για την κάλυψη των δικών της αναγκών.

Τέλος σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρώην εργαζόμενοι της Apple δήλωσαν πως η εταιρία βρίσκεται τρία χρόνια πίσω στην εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας σε σχέση με την Google.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...