Η Intel συνεργάζεται με την Google για τα αυτόνομα

Σχετικά άρθρα

Οι εταιρίες συνεχίζουν την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας και η Intel ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Waymo, θυγατρική της Alphabet, μητρικής της Google, προκειμένου να σχεδιάσουμε μια υπολογιστική πλατφόρμα που θα επιτρέπει στα αυτόνομα αυτοκίνητα να επεξεργάζονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Η Intel, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μικρό-τσιπς στον κόσμο, τον περασμένο Μάρτιο, εξαγόρασε -έναντι 15,3 δισ. δολαρίων- τη Mobileye, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα γνωστοποίησε πως οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με τη BMW και τη Fiat-Chrysler για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, ενώ συνεργασία ανακοίνωσε και με την Toyota.

Έμμεσα, η Intel συμμετείχε από το 2009 στον κλάδο, παρέχοντας μικρο-τσιπς στη Google για τη δοκιμή οχημάτων, ωστόσο στη συνέχεια η δεύτερη στράφηκε στη Fiat Chrysler Automobiles.

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως και η Adobe επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά, καθώς η γνωστή εταιρεία αποκάλυψε νέες υπηρεσίες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναλύσουν τα δεδομένα από τα οχήματα. Η Adobe θα παρέχει αναλυτικά στοιχεία μάρκετινγκ και θα βοηθήσει στην αυτοματοποιημένη ηχητική διαφήμιση, ενισχυμένη από τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που ονομάζεται Sensei. Η κίνηση τοποθετεί την Adobe στο επίκεντρο των προσπαθειών να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις νέες φωνητικές ικανότητες, τις εφαρμογές ψυχαγωγίας και τελικά τα αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση.

Αυτό το είδος ανάλυσης μόλις ξεκινά για τα αυτοκίνητα, καθώς οι κατασκευαστές -όπως η Daimler και η BMW- επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να συλλέγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, κάνοντας τα αυτοκίνητα μέσω της δικτύωσης να μοιάζουν περισσότερο με ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή, η Ford έχει κάνει κινήσεις και ανακοίνωσε συμφωνία με την Amazon για κάποιες υπηρεσίες τον Ιανουάριο 2017. Η συνεργασία προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα αυτοκίνητά τους από τα σπίτια τους και να καλούν άλλα χαρακτηριστικά από το όχημά τους μέσω της φωνητικής υπηρεσίας Alexa.

Η Bosch τις περισσότερες πατέντες για τα αυτόνομα

Η Bosch έχει μέχρι στιγμής το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στις πατέντες για τον νέο -πολλά υποσχόμενο- κλάδο των αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της Statista (μέχρι το τέλος Ιουλίου 2017), καθώς έχει ήδη κατοχυρώσει 958. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Audi, με 516, ενώ ακολουθεί η Continental, με 439. Σημειώνεται ότι 6 εταιρείες του Top 10 είναι γερμανικές. Συνολικά, ο αριθμός των πατεντών που έχουν κατοχυρωθεί φτάνουν τις 5.839!

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Η.Π.Α. έδωσε το «πράσινο φως» στη Samsung για να πραγματοποιήσει δοκιμές αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στην περιοχή της Καλιφόρνια, εντείνοντας έτσι τον ήδη μεγάλο ανταγωνισμό στον πολλά υποσχόμενο κλάδο. Η πασίγνωστη νοτιοκορεατική ακολουθεί το βήμα που πραγματοποίησαν δύο από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, οι Apple και Alphabet.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr