Η Mercedes εξηγεί την ανάκαμψή της στη Suzuka

Σχετικά άρθρα

Παρά την pole position πριν από μία εβδομάδα, η Mercedes ηττήθηκε στα ίσια από τη Red Bull στη Μαλαισία. Η W08 δεν ήταν σε καμία περίπτωση το ταχύτερο μονοθέσιο, ενώ και η Ferrari έδειξε να είναι ταχύτερη από τη γερμανική ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό. Οι άνθρωποι στο Brackley δεν το έβαλαν κάτω και θέλησαν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στην Ιαπωνία.

Αν κοιτάξουμε τις σημερινές κατατακτήριες, φαίνεται πως το κατάφεραν, καθώς η W08 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, με τον Lewis Hamilton να παίρνει την 71η pole position της καριέρας του και την 45η με τα χρώματα της Mercedes. Ο Toto Wolff θέλει να εξηγήσει τη διαφορά στην απόδοση, επισημαίνοντας πως το κρύο έχει παίξει τον ρόλο του, αλλά η ανάλυση των δεδομένων ήταν εξίσου σημαντική.

Έχουμε ένα motto στην εταιρεία μας και στην ομάδα μας που λέει ότι «οι κακές μέρες είναι αυτές που ο ανταγωνισμός μας θα μετανιώσει». Τις κακές μέρες σημειώνεις πρόοδο περισσότερο, και υπήρχε κάποια εκμάθηση, έτσι αλλάξαμε στο μονοθέσιο για τη Suzuka. Το βάλαμε στην πίστα και τα πράγματα ήταν καλά, κατευθείαν από το ξεκίνημα. Μάθαμε πολλά στη Μαλαισία, κοιτάξαμε τα δεδομένα και τα αναλύσαμε.

Βρήκαμε τρόπους που πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να βελτιστοποιήσουμε τις ρυθμίσεις του μονοθεσίου, και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Παρ’ όλα αυτά, δε λύθηκε το πρόβλημα με τις μεγάλες διακυμάνσεις, όχι μόνο για ‘μάς, αλλά και για τις άλλες ομάδες. Άλλοι ήταν ανταγωνιστικοί στη Μαλαισία και σήμερα ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω.

Έχουμε γίνει λίγο χορευτές της βροχής και θέλουμε κρύο καιρό. Η ζέστη ήταν κάτι που μας δυσκόλεψε στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, έτσι έπαιξε τον ρόλο της και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το μονοθέσιό μας όταν έχει πολλή ζέστη.

Από χθες, ο Hamilton κατέστησε σαφές ότι απολαμβάνει την οδήγηση στην ιαπωνική πίστα, όντας ικανός να πιέσει πολύ το μονοθέσιό του. Σήμερα, ο Βρετανός πήρε τα πάντα από την W08, όντας ευγνώμων για τη δουλειά των μηχανικών του, οι οποίοι εργάστηκαν για την κατανόηση των προβλημάτων, χωρίς αυτά να έχουν λυθεί εν μία νυκτί.

Το μονοθέσιο είναι πολύ διαφορετικό αυτό το 3ήμερο και πολύ πιο απολαυστικό στην οδήγηση. Το προηγούμενο 3ήμερο, ήταν λίγο καταστροφή, αλλά πήραμε ξανά την pole, κάτι που είναι ασυνήθιστο. Έχουμε μια ιδέα για το τι συνέβη και βελτιωθήκαμε τώρα. Έγινε πολλή ανάλυση για να το καταλάβουμε, οπότε νομίζω ότι το κατανοήσαμε. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα, αλλά έχουμε περισσότερο κρύο εδώ, οπότε είναι κάτι που μας βοηθάει.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα