Πολύ χειρότερη από το αναμενόμενο η ταχύτητα της Red Bull

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στη Μαλαισία, οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι η Red Bull θα είναι αρκετά ανταγωνιστική σε μία πίστα που επιβραβεύει το καλό σασί ενός μονοθεσίου. Από την Παρασκευή, η RB13 έδειξε ότι δεν μπορεί να τα βάλει με τις Mercedes και Ferrari, και αυτό φάνηκε σήμερα, όταν οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά από την pole position.

Ο Αυστραλός παραδέχεται ότι δεν περίμενε η διαφορά να είναι τόσο μεγάλη, ενώ αισθάνεται πως δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, όπως φαίνεται και από τον χρόνο του team-mate του, ο οποίος επέλεξε set-up με περισσότερη κάθετη δύναμη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ίδιο στον έναν γύρο. Ο Ricciardo υποστηρίζει πως οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνόησαν τη Mercedes, η οποία ήταν ασυναγώνιστη σήμερα.

Ναι, ένα δευτερόλεπτο είναι πολύ. Πριν από το 3ήμερο, πίστευα ότι η διαφορά θα ήταν κοντά στα έξι δέκατα ή μισό δευτερόλεπτο, αλλά, μετά από το πρωί, ήμασταν λίγο εκτός ρυθμού. Δεν πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό. Ο Max κι εγώ δοκιμάσαμε διαφορετικές ρυθμίσεις με την κάθετη δύναμη και τελικά είχαμε τους ίδιους χρόνους, έτσι δεν πιστεύω ότι αφήσαμε κάπου μισό δευτερόλεπτο. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι περισσότερο σήμερα, και η Mercedes ήταν πολύ γρήγορη. Βρήκαν αυτό που χρειαζόταν, ίσως λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Η Mercedes είναι καλύτερη σε κρύα άσφαλτο.

Ο Verstappen λέει ότι, λόγω της ταχύτητας των φετινών μονοθεσίων, κάποιες στροφές ήταν σαν να μην υπάρχουν, γεγονός που έβλαψε την RB13, η οποία υστερεί σε δύναμη. Επίσης, ο νικητής του προηγούμενου Grand Prix υποστηρίζει πως η χαμηλή φθορά των ελαστικών είναι υπέρ της Mercedes, αφού η ομάδα του και η Ferrari τα καταφέρουν καλύτερα με τα ελαστικά.

Η πίστα έγινε πολύ πιο γρήγορη, έτσι μπορούσαμε σε μερικές στροφές να πάμε με τέρμα γκάζι σε σχέση με πέρυσι, όταν και φρενάραμε. Οι στροφές που τις περνάμε με τέρμα γκάζι έχουν να κάνουν με τη δύναμη του κινητήρα, έτσι χάναμε περισσότερο απ’ ό,τι περιμέναμε στην ευθεία. Στο πρώτο κομμάτι, δεν υπάρχουν πολλές στροφές που μπορείς να κερδίσεις χρόνο. Δεν υπάρχει μεγάλη φθορά των ελαστικών και η θερμοκρασία δεν είναι πρόβλημα εδώ.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα