Μία οδηγική επίπληξη μακριά από την ποινή στο grid ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Σε ένα Grand Prix που ήλπιζε ότι θα μειώσει τη βαθμολογική διαφορά από τον Lewis Hamilton και θα αποκτήσει περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο, ο Sebastian Vettel είδε τα πάντα να πηγαίνουν λάθος. Ένα μπουζί ήταν ικανό να στερήσει τον τερματισμό στον οδηγό της Ferrari, όταν ο αντίπαλός του πήρε τους 25 βαθμούς της νίκης, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 59 βαθμούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αγωνοδίκες επέπληξαν τον Γερμανό.

Όχι, ο Seb δεν έκανε κάτι εντός πίστας, απλώς δεν παραβρέθηκε στον εθνικό ύμνο της Ιαπωνίας, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς. Ο Γερμανός δεν άφησε το μονοθέσιό του, όσο οι μηχανικοί του προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν το ελαττωματικό μπουζί, κάτι που ποτέ δεν έκαναν. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι στον εθνικό ύμνο, δείχνοντας έτσι τον σεβασμό τους προς τη χώρα που διοργανώνει το Grand Prix.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή επίπληξη στον Vettel. Ο πρώτη ήρθε στο Μονακό, όταν πάτησε τη λευκή γραμμή στην έξοδο του pit lane, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν ένας οδηγός λάβει τρεις επιπλήξεις σε μία σεζόν, τότε θα έχει ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση, αρκεί οι δύο από τις επιπλήξεις να αφορούν οδηγικά παραπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι, αν ο Vettel πάρει μία ακόμα οδηγική επίπληξη, θα τιμωρηθεί με δέκα θέσεις στην εκκίνηση.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα