Έτσι έγινε η καραμπόλα 14 αυτοκινήτων στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Την 1 Νοεμβρίου, σε ημέρα Touristenfahrten στο Nurburgring Nordschleife έγινε μια σοβαρή καραμπόλα, όπως διάβασες εδώ. Τότε μια Porsche 911 GT3 RS, σε χρώμα lava orange προκάλεσε το χάος όταν χύθηκε ψυκτικό υγρό στο οδόστρωμα στο σύμπλεγμα στροφών Hatzenbach, και μαζί της πήρε στο συνεργείο άλλα 13 αυτοκίνητα που δεν πρόλαβαν να σταματήσουν.

Λέγεται ότι σύστημα ψύξης του γερμανικού αυτοκινήτου αστόχησε, πριν η 911 GT3 RS βγει εκτός δρόμου. Το “παραφλού”, χάρη στην γλυκερόλη που περιέχει, είναι λίαν ολισθηρό και αυτός είναι και ένας λόγος που σε όλα τα αγωνιστικά επιτρέπεται μόνο νερό στο σύστημα ψύξης. Το Hatzenbach είναι αρκετά γρήγορο κομμάτι, πράγμα που στο Nordschleife Nürburgring αυτό σημαίνει πως “αν το χάσεις, έφυγες”. Έτσι 2 οδηγοί χρειάστηκε να πάνε σε νοσοκομείο.

Ο ένας εξ αυτών ήταν ο οδηγός του Audi που χρειάστηκε να το κόψουν για να τον απεγκλωβίσουν και η κρισιμότητα της κατάστασής του επέβαλε την άμεση αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο. Άλλα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν ήταν ένα Seat Leon Cupra Estate, ένα Noble M400, αρκετές BMW κλπ.

Αυτό που κρατάω από το παραπάνω video είναι η πολύ σωστή αντίδραση του οδηγού της BMW, που το πρώτα πράγμα που έκανε δεν ήταν να πάει να βοηθήσει τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, αλλά να βγει εκτός πίστας, κάτι που όπως θα δεις αποδείχθηκε σωτήριο για τον εαυτό του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...