Η Volvo και η μητρική της εταιρία, η κινέζικη Geely έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και έχουν δημιουργήσει την εταιρία Lynk & Co, το πρώτο κινέζικο brand που θα πουλά αυτοκίνητά σε Ευρώπη και σε Η.Π.Α.

Στόχος τους είναι να έχουν ένα δίκτυο διανομής, παρόμοιο με αυτό της Tesla, δηλαδή να επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν αυτοκίνητα μέσω του site της, με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να γίνονται από το ιδιόκτητο δίκτυο αντιπροσώπων της και η συντήρησή τους να γίνεται μέσω των αντιπροσώπων της Volvo.

Πριν ακόμα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των μοντέλων της, η Lynk & Co φαίνεται πως έχει βάλει σε μπελάδες την Geely, καθώς η Ford πιστεύει πως το όνομα Lynk & Co, μπερδεύει τον κόσμο με το όνομα της Lincoln και έτσι η Μπλε Οβάλ εταιρία θέλει να απαγορεύσει την χρήση του.

Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρία παρουσίασε στην έκθεση της Σαγκάη την έκδοση παραγωγής του Lynk & Co 01, ένα crossover με μήκος 4,53 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα, ύψος 1,65 μέτρα, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,73 μέτρα, που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα CMA της Volvo, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το Volvo XC40.

Οι παραπάνω φωτογραφίες, όμως, μας δείχνουν το Lynk & Co 02, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου, τον Απρίλιο του 2018. Αυτό είναι μικρότερο από το 01, αλλά χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με αυτό. Μηχανικά θα εφοδιάζεται με έναν 1.500αρη turbo κινητήρα, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση, με ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ.. Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια και με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη με 6 και 7 σχέσεις, που στέλνουν στην κίνηση στους μπροστά ή σε όλους τους τροχούς.

Από το 2020 θα προστεθούν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με την αυτονομία τους να κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 χλμ.

Τέλος, επιθυμία της Lynk & Co είναι να ξεκινήσει τις πωλήσεις των μοντέλων της στις Η.Π.Α από το 2018, ενώ στην Ευρώπη θα ανοίξει 500 σημεία πωλήσεων, με τους αντιπρόσωπους της Volvo να αναλαμβάνουν και στη Γηραιά Ήπειρο την συντήρησή τους.