Η Uber αγοράζει 24.000 αυτόνομα XC90 από την Volvo

Σχετικά άρθρα

Η Uber συμφώνησε με την Volvo προκειμένου να αγοράσει από την σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία 24.000 αυτόνομα XC90, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό, τη μετάβαση της αμερικανικής εταιρείας από υπηρεσία ride hailing σε ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια ενός στόλου αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο αυτής της μη δεσμευτικής συμφωνίας- πλαισίου, η Uber θα μπορούσε να κερδίσει έδαφος στην «κούρσα» της Σίλικον Βάλεϊ για τα αυτόνομα οχήματα. Ο συνδυασμός των οχημάτων της Volvo με τα συστήματα αυτόνομης κίνησης της Uber βασίζεται στην τριετή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, και λαμβάνει χώρα ενώ το τμήμα αυτόνομων οχημάτων της Uber έχει γίνει στόχος αγωγής σχετικά με εμπορικά μυστικά και αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών.

Το σύστημα αυτόνομης κίνησης που θα χρησιμοποιείται στα οχήματα της Volvo- τα οποία δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα- αναπτύσσεται από το Advanced Technologies Group της Uber. Σημειώνεται ότι η Uber δοκιμάζει πρωτότυπα της Volvo εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με οδηγούς ασφαλείας σε ετοιμότητα για να παρέμβουν σε περίπτωση εκδήλωσης προβλήματος, στο Τέμπε της Αριζόνα και στο Πίτσμπεργκ.

Θεωρητικά, τα αυτοκίνητα της Uber θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής της και θα παραλαμβάνουν και εξυπηρετούν επιβάτες χωρίς να έχουν τα ίδια οδηγό. Δεν έχουν αποκαλυφθεί οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία, με τα αυτοκίνητα να παραδίδονται μέσα στο χρονικά διάστημα 2019-2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr