H Bosch προσφέρει δίσκους με επίστρωση καρβίδιου βολφραμίου

Σχετικά άρθρα

Όπως πιθανώς να θυμάσαι, κατά την παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne μάθαμε για πρώτη φορά τα φρένα που διαθέτουν επίστρωση με καρβίδιο βολφραμίου (tungsten), με την γερμανική εταιρία να τα ονομάζει Porsche Surface Coated Brake (PSCB). Τα φρένα αποτελούνται από σιδερένιους δίσκους με επίστρωση καρβιδίου βολφραμίου, κάτι που αυξάνει την τριβή των υλικών, ενώ διπλασιάζεται η ζωή των δίσκων και η σκόνη από τα τακάκια μειώνεται κατά 90%. Επίσης, με την συγκεκριμένη τεχνολογία οι δίσκοι έχουν γυαλιστερή εμφάνιση.

Προμηθευτής της Porsche είναι η Bosch, παρότι αυτό δεν ανακοινώνεται, αλλά η γερμανική εταιρία είναι η μοναδική στο κόσμο που κατασκευάζει τέτοιους δίσκους. Η Bosch σκοπεύει να βγάλει αυτούς τους δίσκους στο εμπόριο. Τους ονομάζει iDisc, και ανακοινώνει ότι η απόδοση κατά την επιβράδυνση είναι παρόμοια με αυτή των κεραμικών δίσκων, τόσο σε απόσταση ακινητοποίησης όσο και σε αντοχή.

Το κόστος θα είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των φρένων iDisc, καθώς η Bosch αναφέρει ότι οι δίσκοι με επίστρωση καρβίδιου βολφραμίου κοστίζουν περίπου τρεις φορές περισσότερο από τους κλασικούς από χυτοσίδηρο. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό τους καθιστά τρεις φορές λιγότερο ακριβούς από όσο κοστίζουν οι κεραμικοί. Η μαζική παραγωγή τους σίγουρα θα συμβάλει στη μείωση του κόστους.

ΠηγήBosch

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr