Αναδιοργάνωση στην Aston Martin εν όψει 2021

Σχετικά άρθρα

Αυτό που θέλει να πετύχει η Formula 1 με τους κανονισμούς του 2021 είναι η προσέλκυση νέων εταιρειών στο άθλημα, κάτι που αφορά και τους κατασκευαστές κινητήρων. Η Aston Martin δείχνει ότι θα είναι ο επόμενος κατασκευαστής που θα μπει στο άθλημα, γι’ αυτό και οι Βρετανοί προετοιμάζονται για το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα του να κατασκευάσεις ένα ανταγωνιστικό power unit.

Οι δυσκολίες της Honda δείχνουν ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ γι’ αυτό, έτσι η Aston Martin ξεκινά δειλά-δειλά την ανάπτυξη του κινητήρα, αφού τα 3,5 χρόνια δεν είναι πολλά όταν μιλάμε για ένα τόσο περίπλοκο concept. Ο συνεργάτης της Red Bull έχει προσλάβει τον Luca Marmorini, τον πρώην επί κεφαλής κινητήρων της Ferrari, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του συμβούλου.

Επιπλέον, ο Joerg Ross, πρώην ανώτατο στέλεχος της Scuderia στον τομέα των κινητήρων, γίνεται επί κεφαλής για το concept, με τον CEO της Aston Martin, Andy Palmer, να πιστεύει ότι οι δυο τους μπορούν να συνεργαστούν καλά, επιλέγοντας μηχανικούς που μπορούν να προσφέρουν πραγματική βοήθεια.

Έχουμε πάρει τον Luca με πλήρη απασχόληση τώρα, για να μας βοηθήσει με την ανάπτυξη του concept. Έχουμε και τον Joerg Ross, που έχει δουλέψει για ‘μένα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και είναι πρώην μηχανικός της Ferrari. Θα δουλέψει πάνω στο project της Formula 1. Οπότε, έχω δύο καλούς μηχανικούς που ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο concept μας.

Ο Luca άρχισε τις σκέψεις για το concept μόλις την περασμένη εβδομάδα, οπότε είναι ακόμα νωρίς. Αλλά, είναι καλός μηχανικός και διαυγής σχετικά με τον ποιον πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε και με ποιον όχι για να γλιτώσουμε χρόνο.

Ο Palmer σχολίασε και τις αρνητικές αντιδράσεις των Mercedes, Ferrari και Renault για τους κανονισμούς του 2021, αφού υποστηρίζει πως στις συναντήσεις είχαν προετοιμαστεί για το τι θα ακολουθήσει. Επιπλέον, ο Βρετανός πιστεύει πως πρέπει να κάνουν το άθλημα ξανά συναρπαστικό, θεωρώντας πως αυτό δεν έχει σχέση με τα υβριδικά power units.

Είμαι έκπληκτος από τις αντιδράσεις, επειδή πιστεύω ότι υπήρξαν σημάδια των κανονισμών στις συναντήσεις. Δεν νομίζω να ήταν μεγάλη έκπληξη. Σε αυτές τις συναντήσεις έχεις αυτούς που διαφωνούν και αυτούς που συμφωνούν, και η κάθε πλευρά είχε τη δική της ευθυγράμμιση. Όλοι στο δωμάτιο δέχτηκαν ότι το άθλημα καταρρέει, και ότι χρειάζεται να φέρουμε πίσω την ψυχαγωγία. Αυτή έχει να κάνει με την οδήγηση και όχι με την ανάκτηση της θερμότητας που παράγεται.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...