Ferrari: Δεν μπλοφάρουμε, πάρτε σοβαρά τις απειλές μας!

Σχετικά άρθρα

Όταν οι διοικούντες της Formula 1 σχεδιάζουν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, πάντα υπάρχουν αυτοί που είναι υπέρμαχοι και αυτοί που διαφωνούν. Μέχρι και το 2020, οι σημερινοί κανονισμοί δε θα αλλάξουν σημαντικά, ωστόσο αυτό θα συμβεί το 2021, κυρίως όσον αφορά τα power units. Επιπλέον, η Liberty Media θέλει διαφορετική κατανομή των χρημάτων προς τις ομάδες, αλλά και επιβολή ενός χαμηλότερου budget cap, προκειμένου να μειωθούν οι διαφορές των ομάδων και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός.

Η Ferrari δείχνει ανοιχτά τη διαφωνία της, απειλώντας μάλιστα με έξοδο από τη Formula 1, αφού δε συμφωνεί με τα τυποποιημένα στοιχεία του power unit, αλλά και με τη μείωση των προϋπολογισμών. Για όποιον δεν πήρε στα σοβαρά τις πρώτες απειλές, το αφεντικό των Ιταλών, Sergio Marchionne, προειδοποιεί ότι μιλάει πολύ σοβαρά και ότι θα κάνει πράξη τα λόγια του σε περίπτωση που οι κανονισμοί αλλάξουν σημαντικά το άθλημα.

Αν αλλάξουμε το sandbox σε σημείο που θα γίνει ένα μη-αναγνωρίσιμο sandbox, δε θέλω να παίξω άλλο πια. Ο διάλογος έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Έχουμε χρόνο ακόμα μέχρι το 2020 για να δούμε μία λύση, η οποία ωφελεί τη Ferrari. Η απειλή της Ferrari να αποχωρήσει από τη Formula 1 είναι σοβαρή. Η συμφωνία με τη Sauber λήγει το 2020-2021, όταν και η Ferrari θα μπορούσε να αποχωρήσει.

Θα πρέπει να βρούμε μία λύση, που να είναι καλή για το άθλημα, αλλά επίσης θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για τα πράγματα που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε.

Ο Chase Carey έχει απαντήσει ήδη στην αρχική απειλή του Marchionne, αλλά ο 65χρονος φροντίζει να κάνει σαφή τη θέση της Scuderia, προκειμένου να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι θα είναι πολύ προσεκτικοί με τα μελλοντικά τους σχέδια, διότι δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την αντίστοιχη απειλή της Mercedes.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...