Η κινέζικη BAIC καταργεί τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου το 2025

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BAIC Motor έχει βάλει ως στόχο έως το 2025 να σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Xu Heyi, ο οποίος είπε:

Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τις πωλήσεις αυτοκινήτων μας στο Πεκίνο έως το 2020 που καταναλώνουν συμβατικά καύσιμα, ενώ απώτερος στόχος είναι να σταματήσουμε τις πωλήσεις των συγκεκριμένων αυτοκινήτων σε εθνικό επίπεδο έως το 2025.

H BAIC έγινε η δεύτερη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2025 και έπειτα, μετά την Chongqing Changan Automobile, η οποία προ δύο μηνών είχε ανακοινώσει πως από το 2025 και μετά θα προσφέρει στην αγορά μονάχα η οχήματα NEV (New Energy Vehicles).

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...