Έχουμε δει αρκετές φορές αυτοκίνητα που προορίζονται για φτωχότερες περιοχές του κόσμου να μην έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρ ασφάλειας που έχουν και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, με τον Latin NCAP, οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Λατινική Αμερική, να έχει παρουσιάσει αρκετά μοντέλα που πήραν μηδέν αστέρια και ο κατάλογος αυτών των αυτοκίνητων δυστυχώς μεγαλώνει.

Πρόσφατα, ο οργανισμός δοκίμασε το Chevrolet Aveo/Sonic, το οποίο είναι ένα από τα best seller μοντέλα στο Μεξικό. Στην βασική του έκδοση, που διαθέτει δύο αερόσακους, το μοντέλο βαθμολογήθηκε με μηδέν αστέρια αφού οι επιβάτες αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο τραυματισμού. Στις ίδιες δοκιμές, το Nissan Kicks πήρε 4 αστέρια ασφαλείας, ενώ το Nissan Murano 5.

Να θυμίσω πως τις προηγούμενες ημέρες ο ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τις νέες δοκιμές πρόσκρουσης που διεξήγαγε σε νέα και παλιά μοντέλα, με το Fiat Punto να γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάζει το Euro NCAP και βαθμολογήθηκε με 0 αστέρια ασφαλείας.