Το περασμένο Σαββατοκύριακο η BMW ανακοίνωσε πως ο τρισμέγιστος Alex Zanardi θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 2019, οδηγώντας μια BMW M8 GTE.

Ότι και να πεις για τον Zanardi είναι λίγος. O Zanardi ήταν ένας από τους ταχύτερους οδηγούς σε τέσσερις τροχούς, έχοντας κερδίσει 2 πρωταθλήματα CART αλλά και με 43 συμμετοχές στον πρωτάθλημα της Formula 1. Αυτό μέχρι που ένα καταστροφικό ατύχημα στη πίστα Lausitzring το 2001 του στέρησε τα δύο του πόδια.Ο ίδιος συχνά αποκαλεί την συγκεκριμένη ημέρα ως “τα δεύτερα γενέθλιά του”, μιας και ο ίδιος πιστεύει πως επέζησε από θαύμα.

Ο Ιταλός όμως δεν το έβαλε κάτω, ξεκίνησε να ασχολείται με την ποδηλασία με αμαξίδιο και να κερδίζει δεκάδες αγώνες, όπως ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης. Ο Zanardi το 2014 επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητας, ενώ την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε και το Ironman. Σήμερα, 16 χρόνια μετά, ο ίδιος έχει κερδίσει συνολικά πέντε Παραολυμπιακά μετάλλια (τρία χρυσά και δύο ασημένια στις Παραολυμπιάδες του 2012 και του 2016) και οκτώ παγκόσμιους τίτλους πρωταθλήματος στην παρα-ποδηλασία.