Τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έγινε γνωστό ότι η Ford επιστρέφει στο WRC, και από τη φετινή σεζόν θα παρέχει εκτενή τεχνική και οικονομική υποστήριξη στον επί μακρόν εταίρο της στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, M-Sport.

Από το 2018, η M-Sport Ford World Rally Team υπό την καθοδήγηση του Malcolm Wilson, με έδρα το Dovenby Hall, στο Cockermouth της Αγγλίας, θα επωφεληθεί από την πρόσθετη τεχνική υποστήριξη της Ford Performance από το αρχηγείο της στο Dearborn των ΗΠΑ, που τελεί υπό την ηγεσία του Mark Rushbrook, παγκόσμιου διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος.

Η Ford επεκτείνει την επένδυσή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι η M-Sport Ford World Rally Team θα παραμείνει ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2018 WRC και ακόμα παραπέρα, σε συνέχεια της μικρής τεχνικής και οικονομικής συμβολής της το 2017.

Η αυξημένη παροχή βοήθειας της Ford ήταν βασικός συντελεστής για να διατηρηθεί στην M-Sport ο Sebastien Ogier, πεντάκις πρωταθλητής του WRC, και για το 2018. Ο Ogier και το ανερχόμενο ταλέντο Elfyn Evans θα ηγηθούν της ομάδας, μαζί με τους αντίστοιχους συνοδηγούς Julien Ingrassia και Daniel Barritt, στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC.

Η Ford έχει αδιάλειπτη συνεργασία με την M-Sport από το 1997. Έχοντας πάρει εντολή από τη Ford, η εξειδικευμένη στο χώρο των ράλι M-Sport προετοιμάζει τα αγωνιστικά της Ford για ράλι σε αρκετές κατηγορίες, από FIA R2 μέχρι WRC. Σχεδόν 400 Fiesta φέρουν την υπογραφή της M-Sport, και τρέχουν αυτή τη στιγμή σε αγώνες ράλι σε όλο τον κόσμο.