Διαφορετική προσέγγιση θέλει να ακολουθήσει η Liberty Media όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Formula 1. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του λογότυπου και η κατάργηση των grid girls δεν είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί τους θεατές.

Οι περισσότεροι είναι ενοχλημένοι επειδή δεν βλέπουν αλλαγή στο πιο ουσιαστικό κομμάτι, δηλαδή στο τεχνικό. Η Halo προστασία και οι τρεις κινητήρες ανά σεζόν δεν αρέσουν στην πλειοψηφία των οπαδών, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία δεν φαίνεται πως κάνει κάτι για να τα εμποδίσει όλα αυτά, ενώ τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα το 2021, όταν και θέλουν να επιβάλλουν τυποποιημένα εξαρτήματα στους κινητήρες για μειωμένο κόστος, γεγονός που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ferrari και της Mercedes.

Παρ’ όλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αυστραλιανού Grand Prix, Andrew Westacott, θεωρεί ότι οι αλλαγές γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση, γι’ αυτό και είναι απολύτως ικανοποιημένος με τις αποφάσεις των νέων ιδιοκτητών.

Είμαι πολύ χαρούμενος και πιστεύω ότι το όραμά τους στηρίζεται σε τρία πράγματα: τους σπουδαίους αγώνες, το εκπληκτικό θέαμα και τους δεσμευμένους θεατές. Για ‘μάς που τρέχουμε το θέαμα εδώ, τίποτα από αυτά δεν είναι έκπληξη για το τι κάνουμε και αυτό που βλέπουμε ότι θέλουν οι οπαδοί. Έτσι, είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος για το τι κάνουν και το πόσο ενθουσιασμένοι είναι κι αυτοί.

Υπάρχουν τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες στη Formula 1. Υπάρχει το αίσθημα της διαφορετική προσέγγισης και της διαφορετικής φιλοσοφίας, και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτό που κάνουμε στη Μελβούρνη για πολλά χρόνια και το τι κάνει η Μελβούρνη όλους αυτούς τους αγώνες.

Ο Westacott συναντήθηκε πρόσφατα με τους ανθρώπους της Liberty Media, ώστε να συζητήσουν την αναβάθμιση του αθλήματος σε κάποια κομμάτια, όπως είναι, για παράδειγμα, αυτό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα της μετάδοσης των αγώνων και της επαφής του κόσμου με το άθλημα, όντας ικανοποιημένος με τις ενέργειας των Αμερικανών.

Πρέπει να ανεβάζουμε τον πήχη κάθε χρόνο. Ήθελα να μιλήσω για μερικούς τομείς, όπου θέλω να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα περισσότερο. Η Formula 1 θέλει να κινείται από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ώστε να γίνει μια φίρμα ψυχαγωγίας, και αναγνωρίζουμε ότι το Αυστραλιανό Grand Prix είναι μέσα σε αυτό.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος σχετικά με το μέλλον και την αισιοδοξία που υπάρχει στη Formula 1, διότι έτσι πρέπει να κινείται το άθλημα, και υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες εκεί. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας και μας βοηθάει είναι το γεγονός ότι υπάρχει θετική κατεύθυνση και θετικό συναίσθημα τώρα που η Formula 1 βασίζεται στις δικές τις πρωτοβουλίες, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως ότι κάνουμε τις καλύτερες πωλήσεις εφτά εβδομάδες πριν τον αγώνα εδώ και μια δεκαετία.