Με 700 άλογα η plug-in υβριδική έκδοση της Porsche 911

Σχετικά άρθρα

Η Porsche έχει επιβεβαιώσει πως θα κατασκευάσει την plug-in υβριδική έκδοση της 911, και o Oliver Blume, CEO της γερμανικής εταιρίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως θα πρέπει να την περιμένουμε προς τα μέσα του κύκλου ζωής της νέας γενιάς της 911, κάτι που σημαίνει πως το πιθανότερο είναι να την δούμε στην αγορά το διάστημα μεταξύ 2022/2023.

https://www.youtube.com/watch?v=oa5F1cWLnRg

Μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, ο Blume τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι καλύτερη της γκάμας, λέγοντας:

H plug-in 911 πρέπει να είναι ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο. Θα είναι η πιο δυνατή 911 που είχαμε ποτέ. Τα 700 άλογα μπορεί να είναι δυνατά.

Η 911 plug-in hybrid φέρεται ότι θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο turbo επίπεδου κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 94 ίππων με 310 Nm ροπής. Το σύνολο θα αποδίδει συνδυαστικά 485 άλογα με 761 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα να τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία 10,8 kWh που θα δίνει ηλεκτρική αυτονομία στο αυτοκίνητο περίπου 65 χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 317 χλμ/ώρα.

Η δυνατότερη, όμως, όπως είπε ο Blume θα κάνει χρήση ενός turbo επίπεδου κινητήρα, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει περισσότερα από τα 136 άλογα, που διαθέτει ο αντίστοιχος της Panamera 4 E-Hybrid. Η Porsche θα εξοπλίσει το συγκεκριμένο μοντέλο με torque boost 20 δευτερολέπτων, τεχνολογία coasting και on-demand σύστημα τετρακίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο λογότυπο για τα Turbo μοντέλα της Porsche

Η Porsche θέλοντας να αυξήσει την αισθητική και τη διαφοροποίηση των Turbo μοντέλων της, ανακοίνωσε πως αυτά θα φέρουν πλέον νέο λογότυπο που δεν...

Επίσημο: Νέα Porsche Panamera

Η Porsche παρουσίασε σήμερα την τρίτη γενιά της Panamera, με το μοντέλο να έχει νέα LED Matrix Design φωτιστικά σώματα και να εξοπλίζεται με...