Η Cadillac πήρε την απόφαση να περάσει στη παραγωγή το Escala Concept, το πρωτότυπο που παρουσίασε το 2016 και μας μας δείχνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η αμερικάνικη φίρμα με τα νέα μοντέλα της. Το Escala αντλεί το όνομά του από την ισπανική λέξη για “scala” (κλίμακα) και είναι ένα αρκετά επιβλητικό πρωτότυπο, που μας δείχνει ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί πάνω από το CT6 στη γκάμα της Cadillac, με τον τετραθέσιο coupe σχεδιασμό του να το θέτει πρακτικά απέναντι στα Audi A7 και Porsche Panamera.

Διαθέτει μια νέα, αντισυμβατική μάσκα και αμάξωμα, μήκους 5,34 μέτρων, που παντρεύει αρμονικά καμπύλες και γωνίες. Στο εσωτερικό του έχει εντελώς νέα σχεδιαστική προσέγγιση, έχοντας αρκετές καμπυλωτές OLED οθόνες, που έχουν εξελιχθεί από κοινού με την LG, προσφέροντας παράλληλα υψηλή ποιότητα και πολυτέλεια. Ακόμα, είναι όλο ντυμένο με δέρμα και ξύλο, έχοντας αρκετές μεταλλικές επιφάνειες.

Το Cadillac Escala Concept βασίζεται πάνω στην Omega πλατφόρμα της CT6, έχοντας μεταξόνιο σχεδόν 3 μέτρα. Μηχανικά διαθέτει έναν 4.2-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα απόδοσης 500 ίππων. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Detroit-Hamtramck και θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2021. Στις σχετικές ειδήσεις η Cadillac ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να βγάζει στην αγορά αυτοκίνητα επιδόσεων.