Με το νέο Kia K900 να παρουσιάζεται στην έκθεση της Νέας Υόρκης, διέρρευσε το προσπέκτους (PDF) της νέας νοτιοκορεατικής λιμουζίνας.

Ο σχεδιασμός του νέου K900 “είναι εκλεπτυσμένος και εντυπωσιακός, εισάγοντας έναν μοντέρνο αέρα κομψότητας στη κατηγορία του”, όπως αναφέρει η εταιρία, με το νέο αυτοκίνητο να μοιράζεται μέρη με το Genesis G90.

Στο εσωτερικό συναντάμε άφθονο δέρμα και ξύλινες επενδύσεις, με την οθόνη 12,3″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να κυριαρχεί “αιωρούμενη” στο κέντρο του ταμπλό. Αυτή ελέγχεται από έναν πιεζοπεριστρεφόμενο διακόπτη στη βάση της κονσόλας και πίσω από τον λεβιέ ταχυτήτων, ενώ -μεταξύ άλλων- διαθέτει ηχοσύστημα της Lexicon στον βασικό εξοπλισμό. Υπάρχει LED κρυφός φωτισμός, διαθέσιμος σε 64 αποχρώσεις, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός.

Μηχανικά το K900 θα προσφέρεται με τον 3,3-λίτρων V6 απόδοσης 365, με τον 3,8-λίτρων V8 όπως και με τον 5,0-λιτρο V8 απόδοσης 420 ίππων. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά στους V6 κινητήρας υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.

Ανανέωση: H Kia έδωσε δύο επίσημες φωτογραφίες από το εξωτερικό του μοντέλου, ενώ έκανε γνωστό πως το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 6 εκατοστά και πλέον φτάνει τα 3.105 mm.