Η Ryanair εξαγοράζει την αεροπορική εταιρεία του Niki Lauda

Σχετικά άρθρα

Η Ryanair συμφώνησε να εξαγοράσει αρχικά το 24,9% της αεροπορικής εταιρείας του πρώην πρωταθλητή της Formula 1 Niki Lauda, με την προοπτική να ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 75%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ιρλανδική εταιρεία θα αποκτήσει το 75% της αυστριακής LaudaMotion, εάν αυτό εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι να λάβει την έγκριση, θα πάρει μερίδιο 24,9%.

Η μητρική της British Airways, η IAG, ήταν αρχικά ο πιο επιτυχημένος πλειοδότης για την αεροπορική εταιρεία, όταν αυτή πωλήθηκε από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια, την Air Berlin, η οποία κήρυξε πτώχευση. Η πώληση, ωστόσο, ακυρώθηκε τον Ιανουάριο, προκαλώντας έναν νέο γύρο προσφορών που κέρδισε ο Niki Lauda.

Σύμφωνα με τη Ryanair η εξαγορά τoυ 75% της εταιρείας θα κοστίσει περίπου 50 εκατ. ευρώ αλλά θα επενδύσει άλλα 50 εκατ. ευρώ. Ο Lauda θα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας και θα επιβλέπει τη στρατηγική για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης αυστριακής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων, ενώ η Ryanair θα παράσχει χρηματοδοτική και διαχειριστική υποστήριξη, καθώς και έξι αεροσκάφη με μίσθωση για το έτος 2018 βάσει της συμφωνίας.

Η LaudaMotion θα επωφεληθεί από αυτή τη συνεργασία μεταξύ της Niki Lauda και της Ryanair,

δήλωσε ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Η Niki θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό κομμάτι της χρεοκοπημένης Air Berlin και με τη συμφωνία αυτή καταλήγει στα χέρια της Ryanair, μετά από προσπάθειες της Lufthansa και της IAG, της μητρικής εταιρείας της British Airways να την αποκτήσουν.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για τη Laudamotion θα είναι μια σπάνια εξαγορά για την Ryanair, η οποία έχει να αποκτήσει αεροπορική εταιρεία από το 2003, όταν αγόρασε και στη συνέχεια έκλεισε την εταιρεία Buzz.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...