Μετά την παρουσίαση του αυτοκινήτου για την αγορά της Νότιας Κορέας, η Kia παρουσιάζει την -αμερικάνικων προδιαγραφών- ναυαρχίδα της στη Νέα Υόρκη. Το K900 θα κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. το τέταρτο τρίμηνο του έτους, και σχεδιαστικά δεν διαφέρει καθόλου με το αντίστοιχο μοντέλο που κυκλοφορεί στη χώρα προέλευση του, και ονομάζεται K9.


Σύμφωνα με την Kia, o σχεδιασμός του νέου K900 “είναι εκλεπτυσμένος και εντυπωσιακός, εισάγοντας έναν μοντέρνο αέρα κομψότητας στη κατηγορία του”, και είναι αποτέλεσμα των σχεδιαστικών κέντρων της στη California και στη Νότια Κορέα. Η Kia φαίνεται να είναι αρκετά περήφανη για τη νέα μάσκα του αυτοκινήτου, καθώς αναφέρει ότι διαθέτει κυματιστό πλέγμα με 176 κυψέλες, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι μόλις Cd 0,27.

Στο εσωτερικό συναντάμε άφθονο δέρμα και ξύλινες επενδύσεις, με την οθόνη 12,3″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να κυριαρχεί “αιωρούμενη” στο κέντρο του ταμπλό. Αυτή ελέγχεται από έναν πιεζοπεριστρεφόμενο διακόπτη στη βάση της κονσόλας και πίσω από τον λεβιέ ταχυτήτων, ενώ -μεταξύ άλλων- διαθέτει ηχοσύστημα της Lexicon στον βασικό εξοπλισμό. Υπάρχει LED κρυφός φωτισμός, διαθέσιμος σε 64 αποχρώσεις, με τον πίνακα οργάνων να είναι ψηφιακός. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, υπάρχει 9,7″ head-up display, κάμερα 360 μοιρών και ενεργό cruise control.

Το κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται με 20 τρόπους, ενώ των πίσω επιβατών έχει 12 και 14 ρυθμίσεις. Το νέο αυτοκίνητο μοιράζεται μέρη με το Genesis G90, με το μεταξόνιο του K900 να έχει αυξηθεί κατά 6 εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, και πλέον φτάνει τα 3.105 χλστ. Το μήκος του αγγίζει τα 5.120 χλστ., το πλάτος του τα 1.915 χλστ., ενώ το ύψος του τα 1.491 χλστ.

Μηχανικά το K900 προσφέρεται με τον 3,3-λίτρων V6 απόδοσης 365 ίππων με 510 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.