Σε 37 περιοχές τα “νεκροταφεία” των diesel αυτοκινήτων της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, η Volkswagen έχει πληρώσει 7,4 δις δολάρια για να επαναγοράσει περίπου 350.000 οχημάτων στις Η.Π.Α που εμπλέκονται στο dieselgate, κάτι που αποτελεί μέρος του σχεδίου συμφωνίας της γερμανικής εταιρίας με τις αρχές των Η.Π.Α.

Πρόκειται για τα 2.0 TDI μοντέλα, όπως Golf, Jetta και Audi A3, που φέρουν το παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων. Η VW έχει καταβάλει χρηματική αποζημίωση στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είτε πώλησαν τα αυτοκίνητά τους πίσω στην εταιρία, είτε επέλεξαν να τα επισκευάσουν, με τους ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους να παίρνουν μια πρόσθετη πληρωμή σε μετρητά, με την VW να υπολογίζει την εκτιμώμενη αξία των αυτοκινήτων, με τις τιμές προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Volkswagen έχει επιλέξει 37 ασφαλείς τοποθεσίας σε όλη την Αμερική, για να παρκάρει τα εν λόγω αυτοκίνητα, και μια εξ αυτών είναι στο Victorville της California, απ’όπου και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Συνολικά, η VW συμφώνησε να δαπανήσει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες για απαιτήσεις από ιδιοκτήτες, ρυθμιστές περιβάλλοντος, πολιτείες και αντιπροσώπους, ενώ προσφέρθηκε να αγοράσει πίσω περίπου 500.000 ρυπογόνα οχήματα. Η αγορά των αυτοκινήτων από την εταιρία θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του 2019. Η VW θα πρέπει να αγοράσει πίσω ή να διορθώσει το 85% των εμπλεκόμενων οχημάτων έως τον Ιούνιο του 2019, αλλιώς θα αντιμετωπίσει υψηλότερες ποινές για τις εκπομπές ρύπων. Η εταιρεία δήλωσε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο έχει επισκευάσει σχεδόν το 83% των οχημάτων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...