Με την Lynk & Co να ετοιμάζεται -μετά τις παρουσιάσεις των 01 και 02– για το λανσάρισμα της στην Ευρώπη, ο CEO της κινέζικης εταιρίας, που έχει την υποστήριξη των Volvo και Geely, έκανε μια αρκετά ενδιαφέρουσα δήλωση, η οποία μας δείχνει ίσως την πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Allain Visser είπε ότι σαν άμεσους ανταγωνιστές βλέπει εταιρίες όπως η Uber, και όχι τις άλλες μάρκες αυτοκινήτου. Εκ φιλοσοφίας της, η Lynk & Co στοχεύει στο νεανικό κοινό, κυρίως μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών και σε ανθρώπους που δεν θέλουν να έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά δεν θέλουν να έχουν ένα δικό τους.

Ο Visser ξέρει ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα να “κερδίσει”, αλλά εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η εταιρία του θα είναι αρεστή σε αυτό το κοινό, προσθέτωντας:

Έχουμε κάνει πολύ έρευνα για να δούμε ότι αυτό θα λειτουργήσει και ότι οι άνθρωποι θα προτιμήσουν αυτό το μοντέλο. Όλες οι πληροφορίες λένε ένα αρκετά ηχηρό ναι. Δεν βλέπουμε ως ανταγωνιστές μας τη Toyota, τη Volkswagen και την Audi. Βλέπουμε εταιρίες ομοίες με την Uber. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε έναν millennial, που παίρνει ένα Uber κάθε μέρα για να πάει στην πόλη για να δουλέψει. Φυσικά, αν ρωτήσετε τους μηχανικούς μας, θα λένε ότι οι ανταγωνιστές μας είναι η Lexus και η Audi, από τεχνολογική άποψη. Αλλά από την άποψη μάρκας, είναι πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το συνδρομητικό πρόγραμμα της Lynk & Co θα έχει διάρκεια από έναν μήνα έως 36, με σταθερό κόστος. Μετά το πέρας αυτής της διάρκειας, τα αυτοκίνητα θα επιδιορθώνονται και θα βγαίνουν και πάλι στην αγορά με μικρότερο κόστος.

Οι συνδρομητές θα έχουν επίσης την δυνατότητα να μοιράσουν το όχημα τους με άλλους συνδρομητές της Lynk & Co, μέσω εφαρμογής σε smartphone, καθιστώντας τα μοντέλα της τα “πιο συνδεδεμένα αυτοκίνητα του σήμερα”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο internet. Το αυτοκίνητο θα έχει το δικό του cloud, ενώ θα φέρει ένα κουμπί που με το πάτημα του επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να μοιράζεται το αυτοκίνητο με άλλους, μέσω ενός κοινόχρηστου ψηφιακού κλειδιού.

Η ίδια δυνατότητα θα προσφέρεται επίσης και από την Volvo το επόμενο έτος, με μια εφαρμογή στα smarphones να αντικαθιστά το κλασσικό κλειδί. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως προσφέρει εγγύηση εφόρου ζωής στα μοντέλα της, όπως και δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότητας.