Πριν περίπου δέκα ημέρες, η Kia παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το νέο K900, έχοντας μεγάλες βλέψεις για τη πολυτελή ναυαρχίδα της, παρά την εμπορική αποτυχία της προηγούμενης γενιάς. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο σχεδιαστής προϊόντων για την αγορά των ΗΠΑ, Orth Hedrick, είπε για ποιο λόγο δεν πούλησε η πρώτη γενιά του K900, τονίζοντας:

Βιαστήκαμε να βγάλουμε το αυτοκίνητο. Δεν ήταν πραγματικά προορισμένο για την αγορά των ΗΠΑ, και δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερη προσπάθεια μας.

Η Kia ελπίζει ότι το νέο K900, το οποίο ο Hedrick είπε πως είναι βασικά το ίδιο αυτοκίνητο με το Genesis G90, όχι μόνο έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά είναι συνολικά καλύτερο, λέγοντας:

Όταν το οδηγήσετε, ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολύ καλύτερες κριτικές για αυτό το αυτοκίνητο από ό,τι κάναμε στο προηγούμενο αυτοκίνητο, με βάση το πόσο καλό είναι στον δρόμο. Έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο σχεδιαστής είχε περισσότερο χρόνο για να εργαστεί σε αυτό. Τα δυναμικά του χαρακτηριστικά είναι πολύ, πολύ βελτιωμένα σε σχέση με το υπάρχον αυτοκίνητο.