GP Κίνας 2018: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Δίχως διακοπή συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1, με τα μονοθέσια να ταξιδεύουν στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην Σαγκάη, για το τρίτο φετινό Grand Prix. Το Shanghai International Circuit είναι μια πίστα που ταιριάζει αρκετά στον Lewis Hamilton, μιας και είναι ο πολυνίκης, έχοντας κατακτήσει πέντε φορές τη νίκη.

Η Mercedes έχει ισάριθμες νίκες, έναντι τεσσάρων της Ferrari, τριών της McLaren, όταν η Red Bull και η Renault έχουν κερδίσει από μία φορά. Ο Sebastian Vettel κέρδισε μόλις μία φορά στην συγκεκριμένη πίστα, το 2009, ωστόσο ο Γερμανός θα προσπαθήσει να κάνει το τρία στα τρία φέτος, χωρίς, όμως, η δουλειά του να είναι εύκολη, διότι η Mercedes αναμένεται να αρκετά ανταγωνιστική.

Μετά από έναν καταστροφικό αγώνα, η Red Bull θέλει καλή εμφάνιση για τους οδηγούς της, προκειμένου να μας δείξει τι μπορεί να κάνει η RB14, κυρίως σε αγωνιστικές συνθήκες. Η αυστριακή ομάδα έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τη McLaren, έτσι μια καλή εμφάνιση είναι επιτακτική ανάγκη για τους Αυστριακούς.

Η McLaren θέλει να συνεχίσει τους τερματισμούς στους βαθμούς, γνωρίζοντας παράλληλα ότι η MCL33 θα πρέπει να γίνει ένα ταχύτερο μονοθέσιο, κυρίως στις κατατακτήριες, εκεί που στον προηγούμενο αγώνα οι Βρετανοί θύμισαν εποχές Honda, κάτι που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση το σασί τους δεν είναι κοντά στο επίπεδο της RB14.

Η Pirelli, για πρώτη φορά, έχει διαθέσει την ultrasoft, τη μαλακή και τη μέση γόμα. Το κενό που υπάρχει μεταξύ της μαλακής και της ultasoft ίσως δώσει ένα ενδιαφέρον στη στρατηγική, με τη Mercedes να είναι συντηρητική και τη Ferrari να επιλέγει οχτώ σετ ultrasoft γόμας.

Δύο είναι οι ζώνες DRS που έχουν οριστεί από τη FIA. Η πρώτη βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και ξεκινά 98 μέτρα μετά την τελευταία στροφή, όταν το σημείο ανίχνευσης βρίσκεται 35 μέτρα πριν από τη συγκεκριμένη στροφή. Η δεύτερη είναι φυσικά στην πίσω μεγάλη ευθεία και ξεκινά 450 μέτρα μετά τη Στροφή 13, όταν το σημείο ανίχνευσης τοποθετήθηκε στη Στροφή 12.

Όσον αφορά τον καιρό, ο ουρανός αναμένεται βαρύς την Παρασκευή και το Σάββατο, χωρίς να αποκλείεται η εμφάνιση βροχής. Την Κυριακή, όμως, τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά στους 20°C.

Πέντε από τα καλύτερα onboards στην Κίνα

Ένας εικονικός γύρος με τον Marcus Ericsson

Η συνέντευξη Τύπου των οδηγών

Η κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Renault, το 2005

Το paddock pass

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr