Εκτός από τη νίκη του Sebastian Vettel, ο προηγούμενος αγώνας σημαδεύτηκε και από την επαφή των Max Verstappen και Lewis Hamilton. Ο Ολλανδός αποκόμισε ένα κλαταρισμένο πίσω αριστερά ελαστικό, ωστόσο η ζημιά στον διαχύτη και το πάτωμα δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Hamilton ήταν εκνευρισμένος μετά από το περιστατικό, καθώς η επαφή θα μπορούσε να βγάλει και τον ίδιο εκτός αγώνα, λέγοντας πως ο 20χρονος δεν τον σεβάστηκε. Μάλιστα, τα μικρόφωνα τον έπιασαν να τον αποκαλεί «d***head», αλλά δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα, παρά την ερώτηση του δημοσιογράφου.

Σήμερα, οι δύο οδηγοί συναντήθηκαν στον χώρο που υπογράφουν αυτόγραφα στους οπαδούς, έτσι ο οδηγός της Mercedes έδωσε το χέρι του στον Verstappen, τερματίζοντας ουσιαστικά την όποια αντιπαλότητα πήγε να δημιουργηθεί. Ο 33χρονος δηλώνει πως θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να προβεί στην συγκεκριμένη κίνηση, προκειμένου να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα στο μέλλον.

Γενικά, μιλάω μέσα στην πίστα. Μετά από αυτό το περιστατικό, δεν το έκανα. Αλλά, μόλις είδα τον Max τώρα και του είπα ότι είναι πάντα καλό να δείχνουμε σεβασμό και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είμαι μεγαλύτερος οδηγός, το πιο σημαντικό είναι πως είμαι ο μεγαλύτερος οδηγός κι ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να πάω σ’ αυτόν.

Έτσι, όπως υπογράφαμε αυτόγραφα, του έσφιξα το χέρι και του είπα: «λυπάμαι για τον τελευταίο αγώνα, ανεξάρτητα από το αν ήταν δικό σου ή δικό μου λάθος, δεν έχει σημασία, ανήκει στο παρελθόν». Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σημάδι σεβασμού δείχνει πολλά, και ότι σε βοηθά να προχωρήσεις. Κι επίσης, ελπίζω ότι θα διατηρήσει τον σεβασμό, επειδή πιστεύω ότι είναι σημαντικό μεταξύ των οδηγών.

Η συνομιλία τους ήταν πολύ μικρή και ο Βρετανός λέει πως δεν άκουσε τι ακριβώς είπε ο Ολλανδός. Αυτό που έχει σημασία για το ίδιο είναι πως σέβεται τον Verstappen, με τον ίδιο να μας προτρέπει να ανατρέξουμε στις δηλώσεις του παρελθόντος, προκειμένου να δούμε τι είχε πει πριν από μερικούς μήνες για τον πιλότο της RBR.

Πραγματικά, δεν ξέρω, υπήρχε πολλή φασαρία, αλλά με ξέρει. Έχω πολύ σεβασμό για τον Max, κι ελπίζω ότι μπορείτε να το δείτε από τα σχόλια που έκανα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όταν και είπα ότι έχει πολλές δυνατότητες να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Όπως όλοι ξέρουμε, είναι τόσο ταλαντούχος οδηγός.

Ήμουν στην ίδια θέση όταν ήμουν νέος, ήμουν λίγο μεγαλύτερος βασικά, αλλά και πάλι είναι μια διαδικασία εκμάθησης με όλη την πίεση του να βρίσκεσαι σε μια κορυφαία ομάδα, και διαρκώς μαθαίνεις. Θα έχει μερικούς σπουδαίους αγώνες και μερικούς κακούς αγώνες, όπως είχα και θα έχω κι εγώ, και είμαι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν.

Ο Hamilton είπε πως από εδώ και πέρα θα είναι πιο προσεκτικός στα σχόλιά του, υπολογίζοντας πάντα την παρουσία των καμερών, ώστε να μην δημιουργούνται ιστορίες και παρεξηγήσεις τόσο εύκολα.

Θα είμαι πιο ψύχραιμος. Νομίζω πως ήμουν αρκετά καλός όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω πως ήταν η πρώτη φορά που ξέχασα τις κάμερες που βρισκόταν εκεί. Θα έχετε λιγότερα να γράφετε, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι χειρότερο για τους οπαδούς. Θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικό αυτό να δίνει περισσότερη διασκέδαση στα media, ώστε να τα γράφουν.