Rally Acropolis 2018: Με νέα ταυτότητα στις 1-3 Ιουνίου

Σχετικά άρθρα

Με νέα ταυτότητα, με την προσθήκη και τρίτης ημέρας και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο ελληνικός αγώνας, 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου 2018.

Είναι ο τρίτος χρόνος μετά την επιστροφή του αγώνα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην πόλη της Λαμίας, σε ορισμένα από τα κλασσικά «ακροπολικά» χώματα – ενώ φέτος θα υπάρξουν και δύο ακόμα μεγάλες αναβιώσεις: της εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, και της Υπερειδικής Διαδρομής στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η υποστήριξη της Περιφέρειας σε έναν τέτοιο θεσμό εντάσσεται στην πολιτική επιλογή να δημιουργούνται ευκαιρίες για τον τουρισμό, την οικονομία και τον πολιτισμό της Στερεάς Ελλάδας:

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ για ακόμη μία χρονιά, κάτι σημαίνει. Ότι έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί αποτελούν μέρος της ανάπτυξής μας. Σημαίνει επίσης ότι ο θεσμός, πέρα από το αθλητικό του σκέλος, είχε και τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια: το άνοιγμα της Στερεάς Ελλάδας σε ό,τι υγιές μπορεί να μας πηγαίνει μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλο τον κόσμο, αλλά η καρδιά του πάντα θα χτυπά στην Στερεά Ελλάδα και γι αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε εμπράκτως δίπλα του,

τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και ευχαρίστησε την ΟΜΑΕ, αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Μιχελακάκη για την άψογη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος της οικοδέσποινας του αγώνα Λαμίας, από την πλευρά του είπε:

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε για μία ακόμα φορά στη Λαμία το EKO Acropolis Rally 2018 και είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε για τρίτη χρονιά αυτό το συναρπαστικό και παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός. Γεμάτο απαιτητικά χαρακτηριστικά και συναρπαστικές διαδρομές στα βουνά της Ρούμελης, αλλά και με ξεχωριστά events, που ετοιμάστηκαν με μεράκι από την ΟΜΑΕ, το EKO Acropolis Rally 2018 θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού πάνω του για τρεις μοναδικές ημέρες στην καρδιά της Ελλάδας!

Ο Δήμος Λαμιέων ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με την ΟΜΑΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως οικοδεσπότης του κέντρου αγώνα, μαζί με όλες τις τοπικές αρχές καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προετοιμάσουμε τις υποδομές της εκδήλωσης. Ο μοναδικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε συμμετέχοντες και θεατές ένα συναρπαστικό θέαμα. Ως Δήμαρχος Λαμιέων και φανατικός οπαδός του EKO Acropolis Rally, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την, σημαντική για τη χώρα, διοργάνωση θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε ευχάριστη τη διαμονή σας στον τόπο μας. Το EKO Acropolis Rally 2018 επιτέλους ξεκινά!

Εκ μέρους του νέου μεγάλου χορηγού ονομασίας του αγώνα, της ΕΚΟ, ο Γενικός Διευθυντής Διεθνούς και Εγχώριας Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας δήλωσε:

Η ΕΚΟ έχει μακρά παράδοση στη στήριξη σημαντικών αθλητικών γεγονότων στη χώρα μας, πόσο μάλλον αυτών που έχουν γίνει θεσμός! Μέσα σε αυτά ξεχωριστή θέση κατέχει για εμάς το Ράλλυ Ακρόπολις, ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας. Ένας από τους ιστορικότερους αλλά και δυσκολότερους αγώνες, το όνομα του οποίου είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα μας.

Η ΕΚΟ για 8η συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις ως μέγας χορηγός ονοματοδοσίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτού του σημαντικού θεσμού όχι μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Όπως η ΕΚΟ προσφέρει ΕΓΓΥΗΣΗ στα καύσιμα, θέλουμε να αποτελέσει και εγγύηση πως ο θεσμός αυτός όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά θα επιστρέψει σύντομα και εκεί που ανήκει, στην κορυφή του κόσμου!

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, επιπλέον, έχει και φέτος τη σημαντική συνεισφορά των Δήμων τους οποίους διασχίζει -Θήβας, Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου, Δελφών, Μακρακώμης και Αμφίκλειας-Ελάτειας-, που απέδειξαν για άλλη μια φορά τη θέρμη με την οποία η περιοχή και η τοπική αυτοδιοίκηση περιβάλλει τον συγκεκριμένο αγώνα. Και συμβολίζουν, επιπλέον, με τη στήριξή τους, την αγάπη των τοπικών κοινωνιών για το Ράλλυ Ακρόπολις – του οποίου αμέτρητες «χρυσές σελίδες» έχουν γραφτεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον χορηγό ονομασίας του αγώνα, ΕΚΟ, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας να εξασφαλίσει το παρόν, αλλά και το μέλλον, του σημαντικότερου διεθνούς αγώνα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και, επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν από όλες τις πλευρές όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να διασκεδάσουν όλοι όσοι βρεθούν και φέτος στο βουνό.

Ο Νίκος Μανώλης, Αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε τις αναλυτικές πληροφορίες του αγώνα. Μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1/6, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η Ειδική σε μια κλασσική και άκρως δημοφιλή διαδρομή, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 2/6, περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) -Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι, Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα- και η τρίτη μέρα άλλες δύο επαναλαμβανόμενες, τη Γραμμένη και τη Δίβρη. Ο τερματισμός το αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 μπαίνει στην τελική του ευθεία, κεντρικό μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα είναι αντάξιος της ιστορίας του και, κυρίως, της προοπτικής του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Ο ΣΕΑΑ προτείνει τη μείωση του ποσού της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τον 3ο κύκλο του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που αφορά την επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων...

Οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα, με το πρώτο να ξεκινά από τις 37.990 ευρώ και το δεύτερο από...
Autoblog.gr