GP Αζερμπαϊτζάν 2018: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Μετά από το δραματικό Grand Prix της Κίνας, η Formula 1 επισκέπτεται το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκεί που πέρυσι είχαμε έναν επεισοδιακό αγώνα, ο οποίος σημαδεύτηκε από το περιστατικό των Sebastian Vettel και Lewis Hamilton, με τον Daniel Ricciardo να αναδεικνύεται νικητής.

Μετά από ένα κακό Κινεζικό Grand Prix και για τους δύο, οι Vettel και Hamilton θέλουν όσο τίποτα να επιστρέψουν στις νίκες, και κυρίως ο Βρετανός, ο οποίος θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί της Mercedes στην υβριδική εποχή, ενώ ο ίδιος θέλει την πρώτη του φετινή νίκη, μιας κι έχει να κερδίσει από τις 22 Οκτωβρίου και το Αμερικανικό Grand Prix.

Έτσι, λοιπόν, Ferrari και Mercedes ακονίζουν τα ξίφη τους εν όψει του 3ημέρου, με την ιταλική ομάδα να δείχνει πως έχει το πλεονέκτημα στην Κίνα, σε μια πίστα που θεωρητικά ήταν στα μέτρα της γερμανικής ομάδας. Από την άλλη, η Red Bull δείχνει πάντα απειλητική, κυρίως όσον αφορά τον αγωνιστικό ρυθμό έχοντας τον Daniel Ricciardo σε πολύ καλή φόρμα, την ώρα που ο Max Verstappen θέλει να έχει έναν αλάνθαστο αγώνα.

Όσον αφορά τη McLaren, η βρετανική ομάδα περιμένει ακόμα ένα δύσκολο Grand Prix, αφού η ανταγωνιστικότητα της MCL33 δεν βρίσκεται σε καλά επίπεδα και η McLaren περιμένει τη Βαρκελώνη με την ελπίδα ότι η ανταγωνιστικότητα θα αυξηθεί σημαντικά. Έτσι, η είσοδος στο Q3 μοιάζει και πάλι δύσκολη, αλλά την Κυριακή τα πράγματα αναμένεται να είναι καλύτερα.

Η Pirelli έχει διαθέσει την ultrasoft, την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα, και οι οδηγοί έχουν κάνει τις επιλογές τους, με την ultrasoft φυσικά να κυριαρχεί. Δύο είναι οι ζώνες DRS που έχει ορίσει η FIA. Η πρώτη ξεκινά 54 μέτρα μετά τη Στροφή 2, όταν το σημείο ανίχνευσης είναι λίγο πριν τη ζώνη φρεναρίσματος της στροφής. Η δεύτερη ζώνη ξεκινά 347 μέτρα μετά τη Στροφή 20, με το σημείο ανίχνευσης να βρίσκεται στη Στροφή 20.

Ο καιρός προβλέπεται αρκετά καλός το 3ημερο, με θερμοκρασίες κοντά στους 25 βαθμούς αύριο και το Σάββατο, αλλά την Κυριακή οι συνθήκες θα είναι πιο κρύες και ο ουρανός πιο βαρύς.

Ένας εικονικός γύρος, με τον Lance Stroll

Πέντε κορυφαία onboards από το Μπακού

Το περσινό βάθρο του Stroll

Η ιστορία του Grand Prix μέχρι στιγμής

Η συνέντευξη Τύπου των οδηγών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα