Όπως ανακοίνωσε η Alfa Romeo Sauber F1 Team, ο Simone Resta, άφησε την Ferrari, ώστε να γίνει ο νέος τεχνικός διευθυντής, αντικαθιστώντας τον Jorg Zander, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα στις αρχές του μήνα.

Ο φημισμένος μηχανικός της F1 πήγε στη Alfa Romeo Sauber F1 Team από τη Ferrari όπου είχε τη θέση του επικεφαλής στη σύνδεση του αγωνιστικού τμήματος με τα αυτοκίνητα παραγωγής (Head of Vehicle Project Coordination). Ο Simone Resta θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου 2018 και θα αναφέρεται απευθείας στον Frederic Vasseur.

O Frederic Vasseur, CEO της Sauber Motorsport AG και αγωνιστικός διευθυντής της Alfa Romeo Sauber F1 Team δήλωσε:

Ο Simone Resta έχει το καλύτερο προφίλ για ν’ αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Η άφιξή του στην Alfa Romeo Sauber F1 Team σηματοδοτεί ένα καθοριστικό βήμα του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού που έχουμε για την ενίσχυση της Alfa Romeo Sauber F1 Team με στόχο να επιτύχουμε φιλόδοξα αποτελέσματα.

 • Akis-F1 FAN

  Σημαντική απώλεια για τη Φερράρι.

 • Καταρχήν, να πούμε και κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στα paddock εδώ και ένα μήνα, αμέσως μετά την απομάκρυνση του Zander από τεχνικός διευθυντής της ALFA Romeo Sauber.
  Αιτία της απομάκρυνσης του Γερμανού από την ομάδα του Hinwil ήταν ο εθισμός του στο ποτό και ο Vasseur του είχε δώσει πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Γάλλος ήταν απόλυτος πριν από ένα μήνα όταν και του “έδωσε τα παπούτσια στο χέρι”.
  Από εκεί και πέρα, ο Resta είναι ένας πολύ ταλαντούχος αεροδυναμιστής και η εξέλιξή του στην ιεραρχία της Ferrari ήταν μεγάλη και γρήγορη.
  Πληροφορίες από Ιταλία αναφέρουν ότι η θέση του επικεφαλής σχεδίασης θα καλυφθεί εκ των έσω.
  Πιο συγκεκριμένα,ο Fabio Montecchi (αναπληρωτής επικεφαλής σχεδίασης), ο Enrico Cardile (ανώτατος επόπτης αεροδυναμικής) και ο David Sanchez (επικεφαλής αεροδυναμικής) θα μοιραστούν τις αρμοδιότητες του επικαφαλή σχεδίασης της ομάδας της Ferrari.
  Πάντως, η μετακίνηση αυτή του Resta από την Ferrari στην Sauber, αυτή τη στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι!!!!!!
  Θεωρώ, ότι το budget cup στην F1 είναι προ των πυλών και οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να μετακινήσουν εικονικά στελέχη τους σε συνεργαζόμενες ομάδες, ώστε να να έχουν και πάλι την δυναμική ως κορυφαίες δυνάμεις του grid.
  Σίγουρα, κάτι αντίστοιχο θα κάνουν και οι Mercedes και RBR σε F.I. και STR αντίστοιχα…………………………….