Η SoftBank επενδύει 2,25 δισ. δολάρια στην GM

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η GM και η Softbank, η δεύτερη θα επενδύσει 2,25 δισ. δολάρια στη μονάδα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της General Motors, Cruise. Η συνεργασία με το Vision Fund των 100 δισ. δολαρίων της ιαπωνικής εταιρείας, θα βοηθήσει την GM να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, ανέφερε η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συνεργασία αποτιμάει την Cruise στα $11,5 δισ. Η GM την είχε αγοράσει πριν δύο χρόνια για $1 δισ. Η ανακοίνωση της συνεργασίας οδήγησε την μετοχή της GM σε ράλι πάνω από 9%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2009.

Η GM μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα επενδύσει $1,1 δισ. στην Cruuse. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, το SoftBank Vision Fund θα έχει μερίδιο 19,6% στην GM Cruise και θα εκπροσωπείται με μια θέση στο εξαμελές διοικητικό συμβούλιο.

Η ένωση των δυνάμεών μας με τη SoftBank προσθέτει έναν ισχυρό εταίρο στην προσπάθειά μας για μηδενικά ατυχήματα, μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κυκλοφοριακή συμφόρηση,

ανέφερε η CEO της GM Mary Barra.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...