Στο σφυρί θρυλικό Ford Sierra RS500 Cosworth GroupA του 1988

Σχετικά άρθρα

Στη φετινή δημοπρασία του Silverstone Classic Competition Car Auction του οίκου Silvestone Auctions, που θα λάβει χώρα στην ομώνυμη βρετανική πίστα στις 19 Ιουλίου, θα βγει στο σφυρί αυτό το υπέροχο Ford Sierra RS500 Cosworth του 1988.

Πρόκειται για ένα από τα δύο Sierra RS500 Cosworth της ομάδας Kaliber Racing που εξελίχθηκαν από την Andy Rouse Engineering και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του BTCC το 1988. Το αγωνιστικό με κωδική ονομασία σασί ARE KAL 0988 οδηγήθηκε από τον Guy Edwards για 22 αγώνες κατά διάρκεια του πρωταθλήματος με τέσσερις τερματισμούς στο podium των νικητών που έφεραν τον Βρετανό στην 11η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Μετά το τέλος της “θητείας” του στο BTCC, πωλήθηκε στον Adrian Fu, o oποίος αγωνίστηκε με το συγκεκριμένο αγωνιστικό στο διάσημο αγώνα του Macau και σε διάφορους αγώνας στο πρωτάθλημα Asia Pacific Series. Το “βιογραφικό” του είναι πλούσιο, με αγώνες στην Ωκεανία και στο Bathurst του 1992 με οδηγούς τους Ken Matthews/Rod Jones/Mike Newton, στο Πρωτάθλημα Αντοχής της Νέας Ζηλανδίας, στο Timaru International Motor Speedway και στην πίστα της Teretonga. Ο γνωστός οδηγός αγώνων Peter Brock ανέλαβε την εξέλιξη του και, με τις νίκες στους δύο προαναφερθέντες αγώνες, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1996.

Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων το 1997, το αγωνιστικό αποσύρθηκε έμεινε φυλαγμένο σε ιδιωτική συλλογή, προτού “επαναπατριστεί” τον περασμένο μήνα στην Αγγλία. Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, αποφασίστηκε να ανακατασκευαστεί και να τοποθετηθούν τα αυθεντικά αυτοκόλλητα του 1988. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, το αυτοκίνητο δεν έπαψε να βελτιώνεται με τη συμβολή του γιου του Peter Brock, o κινητήρας είναι καινούριος και αποδίδει 540 ίππους στα 2,1 bar υπερπλήρωσης του turbo.

Το αυτοκίνητο είναι πανέτοιμο να πατήσει πάλι πίστα και να αγωνιστεί στα HSCC ‘Supertourers’ series, στο Grand Prix Legends Touring Car Challenge, όπως και σε πολλές διοργανώσεις Youngtimer/Oldtimer ανά την Ευρώπη. Στη δημοπρασία, αναμένεται να “πιάσει” τιμή από 190,000 – 220,000£, ήτοι 216.000-250.000€.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...