GP Βρετανίας 2018: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Διανύουμε το πρώτο triple header στην ιστορία της Formula 1, το οποίο ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Silverstone της Αγγλίας, σε μία από τις πιο ιστορικές πίστες. Το Βρετανικό Grand Prix αποτελεί ουσιαστικά τον εντός έδρας αγώνα για πολλές ομάδες, αφού η έδρα τους βρίσκεται στη Βρετανία.

Ο τοπικός ήρωας δεν είναι άλλος από τον Lewis Hamilton, ο οποίος έχασε το βαθμολογικό προβάδισμα στην Αυστρία την περασμένη Κυριακή, μετά από την εγκατάλειψή του, λόγω έλλειψης στην πίεση καυσίμου, σε ένα καταστροφικό Grand Prix για τη Mercedes, συνεπώς οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στις νίκες, γεγονός που αποτελεί τον μοναδικό στόχο για τον Hamilton.

Η Ferrari αναμένει ένα αρκετά δύσκολο Grand Prix, καθώς θεωρεί πως η W09 θα είναι το φαβορί στη βρετανική πίστα. Παρ’ όλα αυτά, οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν ίσως να ευνοήσουν την ιταλική ομάδα, παρόλο που τα ελαστικά θα είναι τα πιο σκληρά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Η Red Bull προέρχεται από ένα θετικό Grand Prix, μετά από τη νίκη του Max Verstappen στο Spielberg, αλλά και η αυστριακή ομάδα δεν έχει αυταπάτες για εύκολο αγώνα την Κυριακή. Ο Ολλανδός έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά από την Αυστρία, ενώ ο Daniel Ricciardo θέλει επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά από την εγκατάλειψή του στην Αυστρία.

Ο Hamilton έχει κερδίσει πέντε φορές εκεί, όπως και οι Jim Clark και Alain Prost, και ο 33χρονος θα προσπαθήσει να πάρει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του. Όσον αφορά τις ομάδες, η Ferrari έχει 15 νίκες, έναντι 14 της McLaren, με την ιταλική ομάδα να πετυχαίνει την τελευταία της νίκη στο Silverstone το 2011.

Τα ελαστικά που θα μπουν στα μονοθέσια είναι η μαλακή, η μέση και η σκληρή γόμα, την οποία βλέπουμε πρώτη φορά φέτος. Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός και ζεστός, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 30°C, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην Αγγλία.

Η FIA αποφάσισε να ορίσει τρίτη ζώνη DRS και γι’ αυτό το 3ήμερο. Η πρώτη ζώνη ξεκινάει 30 μέτρα μετά τη Στροφή 5, με το σημείο ανίχνευσης να βρίσκεται 25 μέτρα πριν τη Στροφή 3. Η δεύτερη ζώνη DRS ξεκινάει στη Στροφή 14, με το σημείο ανίχνευσης να είναι στη Στροφή 11, ενώ η τρίτη ζώνη ξεκινάει 62 μέτρα μετά τη Στροφή 18, με το σημείο ανίχνευσης να είναι 83 μέτρα πριν τη Στροφή 16. Η διαφορά είναι πως οι οδηγοί θα μπορούν να κρατούν ανοιχτή την πίσω πτέρυγα στις δύο πρώτες στροφές της πίστας, δηλαδή μέχρι τα φρένα της αργής Στροφής 3.

Ένας εικονικός γύρος με τον Kevin Magnussen

Πέντε «τρελά» onboards

Η ανακοίνωση της «αποχώρησης» του Nigel Mansell από τη Formula 1

Η συνέντευξη Τύπου των οδηγών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα