Michelin: Ετοιμάζει φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά με βάση το ξύλο

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον των ελαστικών είναι θέμα βιωσιμότητας και αυτό σημαίνει απομάκρυνση από τη χρήση πετρελαίου στην παραγωγή τους. Η Michelin, η γαλλική εταιρεία ελαστικών, κινείται προς την κατεύθυνση κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον ελαστικών που θα έχουν ως βάση το ξύλο, στη προσπάθεια της να αντικαταστήσει τα βασικά συστατικά ενός ελαστικού που προέρχονται από το πετρέλαιο με ξύλινα.

Η εταιρία εξετάζει αντί για ελαστομερή με βάση το πετρέλαιο (ένα πολυμερές με τις ελαστικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του καουτσούκ) να χρησιμοποιεί ελαστομερή από πριονίδι. Σήμερα, το 80% των συστατικών ενός ελαστικού προέρχεται από υλικά με βάση το πετρέλαιο.

Η Michelin θέλει να παρουσιάσει φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά με βάση το ξύλο κάπου το 2020. Ο Cyrille Roget, διευθυντής επιστημονικής και καινοτομικής επικοινωνίας της Michelin, δήλωσε πως:

Εργαζόμαστε πάνω σε ένα project με βάση τα ξύλινα πριονίδια στη Βραζιλία. Θα χρησιμοποιήσουμε τα απόβλητα από τη βιομηχανία ξύλου για να δημιουργήσουμε ελαστομερή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ελαστικά.

Θα προσφέρουν την ίδια απόδοση με τα σημερινά ελαστικά, ενώ θα είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον. Πιστεύουμε πως είναι μια καλή λύση για το μέλλον.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιώσιμης φυτείας που επιτρέπει την καλλιέργεια δέντρων μπανανών και κακάου μαζί με καουτσούκ. Η εταιρεία εξετάζει επίσης να εκτυπώνει τρισδιάστατα τα ελαστικά της, ευελπιστώντας η τεχνολογία αυτή να περάσει σε ευρεία παραγωγή μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Εργαζόμαστε στην ανάπτυξη τρισδιάστατης εκτύπωσης από καουτσούκ και στην πολυμερή εκτύπωση. Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια αυτής της τεχνολογίας, αλλά πρέπει να την ετοιμάσουμε και να την αναπτύξουμε ώστε να είναι βιομηχανοποιημένη και έτοιμη για το μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...