Η Volvo φέρεται ότι ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις και για το XC60

Σχετικά άρθρα

Για να προσδιορίσει το κινητήριο σύνολο που υπάρχει κάτω από το καπό κάθε μοντέλου της η Volvo χρησιμοποιεί το γράμμα Τ για τους βενζινοκινητήρες (Τ3, Τ4, Τ5, Τ6 και T8 για την plug-in hybrid έκδοση του τελευταίου), και το γράμμα D για του πετρελαιοκινητήρες (D3, D4, D5 και D6).

Πρόσφατα, όμως, η Σουηδική εταιρία κατοχύρωσε τα ονόματα B4 AWD και B5 AWD για το XC60, κάτι που ίσως δείχνει ότι ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις για το μεσαίο SUV της, καθώς σήμερα δεν υπάρχει έκδοση κινητήρα με το γράμμα B στην γκάμα της. Το γράμμα αυτό πιθανότατα προέρχεται από την λέξη Battery.

H Volvo έχει ανακοινώσει ότι ως το 2025, το 50% των πωλήσεών θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, και το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το XC40.

ΠηγήSwedespeed

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...