H McLaren παρέδωσε την πρώτη Senna

Σχετικά άρθρα

Εφτά -περίπου- μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Senna, η McLaren παρέδωσε σήμερα το πρώτο αυτοκίνητο. Ο τυχερός είναι ο David Kyte, ένας βρετανός επιχειρηματίας και συλλέκτης αυτοκινήτων, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος που πήρε στα χέρια του το αυτοκίνητο.

Η Senna, με αριθμό πλαισίου #001, παραδόθηκε από τον CEO της μάρκας, Mike Flewitt, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren, στο Woking. Από εκεί ξεκίνησε ένα ταξίδι 1.400 χιλιομέτρων (870 χιλιομέτρων),  συνοδευόμενη από άλλες πέντε McLaren.

Μεταξύ άλλων, η συνοδεία περιελάμβανε μια 720S και μια 600LT, και οδηγοί ήταν ο Bruno Senna, ο COO της McLaren, ο Jens Ludmann και ο διευθυντής της McLaren Ultimate Series, Andy Palmer. Προορισμός τους η πίστα του Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία.

Η συγκέκριμενη McLaren Senna έχει την περιποίηση της MSO, καθώς είναι βαμμένη στο άσπρο χρώμα (MSO Anniversary White) και μπλε (MSO Aurora Blue) χρώμα. Μόνο η βαφή του σώματος χρειάστηκε πάνω από 600 ώρες για να ολοκληρωθεί, και δύο ειδικοί αφιέρωσαν δύο εβδομάδες για το livery.

Διαθέτει, επίσης μια εισαγωγή αέρα στην οροφή, ένα T-Bar, ενώ το κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι σε βαμμένο στο MSO Satin Visual Carbon Fiber. Οι δαγκάνες φρένων είναι βαμμένες σε μπλε (MSO Bespoke Burton Blue), ενώ τα μπουλόνια (MSO Bespoke Colored Center Lock) σε κόκκινο (Volcano Red).

Στην καμπίνα, το βρετανικό hypercar είναι διακοσμημένο στο alcantara και συμπληρώνεται με ειδικές ραφές στα καθίσματα, το λογότυπο ‘S’ είναι κεντημένο σε κάθε προσκέφαλο, ενώ υπάρχει κόκκινο carbon στη κεντρική κονσόλα. Αλλα bespoke χαρακτηριστικά κάνουν αναφορα στον Ayrton Senna, καθώς η υπογραφή του υπάρχει εκεί που κλείνει η πόρτα, τα χρόνια που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είναι χαραγμένα στο πεντάλ γκαζιού, ενώ η διάταξη της πίστας του Interlagos είναι εμφανής στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...