Μετά τα Leon και Ateca, αλλα δυο μοντέλα της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκτούν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο λόγος για τα Ibiza και Arona, όπου από τις αρχές του 2019 θα εξοπλίζονται προαιρετικά με το Digital Cockpit, το οποίο αποτελείται από μια TFT έγρωμη οθόνη 10.25 ιντσών, ανάλυσης 1.280 x 480 pixels, με ρυθμό ανανέωσης στα 75 Hz.

Αυτή διαθέτει 3 διαφορετικές εμφανίσεις, την κλασική (Classic), την ψηφιακή (Digital), και την δυναμική (Dynamic), όπου σου επιτρέπουν μεταξύ άλλων να πληροφορείσαι μέσω της διαδραστικής οθόνης τις λειτουργίες τηλεφώνου, του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και της πλοήγησης.

Η “Classic” εμφάνιση δείχνει το ταχύμετρο και το οδόμετρο σαν κανονικά στρογγυλά αναλογικά όργανα, που στη μέση τους υπάρχουν πληροφορίες για το trip computer, το infotainment και τους χάρτες της πλοήγησης. Στην “Digital” εμφάνιση η οθόνη καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του πίνακα, και αφήνει λίγο χώρο για μικρές οθόνες, που δείχνουν την ταχύτητα, την σχέση του κιβωτίου, την αναγνώριση των κυκλοφοριακών σημάτων, κλπ.

 • JohnnyXP64

  οσο δεν παίζει το Android auto with google maps εκει αλλά μόνο το native αίσχος κ μη ανανεωμένο gps application να το βράσω….είναι όμορφη αλλά άχρηστη.
  μιλάω εκ πείρας.

  • DimitrisBXL

   Στο γκολφ 7 του 17 που έχω το ψηφιακό καντράν και την 12αρα touch screen μια χαρα είναι το gps και γενικώς όλο το σύστημα. Επισης τα apple και Android έρχονται κομπλέ

 • MPAMPIS

  η ιδια οθόνη παίζει σε όλα τα αμάξια του γκρουπ! lamporgini- seat – skoda – audi -vw ! ενταξει ωραία είναι αλλά έλεος