H Walmart παρήγγειλε κι άλλα φορτηγά από την Tesla

Σχετικά άρθρα

H Tesla παρουσίασε το φορτηγό της πέρσι το Νοέμβριο, και τους προηγούμενους μήνες έχουμε δει αρκετές εταιρίες όπως η FedEx, η UPS, η DHL, η PepsiCo, η Anheuser-Busch, η Bee’ah να έχουν παραγγείλει κάποιο αριθμό του Semi, που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τα 1.000.

Η αμερικάνικη Walmart είχε ανακοινώσει την αγορά 15 Semi τον περασμένο Νοέμβριο και τις προηγούμενες ημέρες έκανε γνωστό ότι προσθέτει 30 επιπλέον φορτηγά στην τελική της παραγγελία.

Το Reuters αναφέρει ότι η Walmart σχεδιάζει ολόκληρος ο στόλος των φορτηγών της να κινούνται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας μέχρι το 2028. Από τα 45 που έχει παραγγείλει ως τώρα η εταιρεία, τα 20 θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του στόλου της στο Mississauga του Οντάριο, ενώ 20 θα χρησιμοποιηθούν στο Surrey, της British Columbia και τα υπόλοιπα πέντε θα επιχειρούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Elon Musk έχει κάνει γνωστό πως το φορτηγό της Tesla θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 μίλια (966 χλμ), 160+ χλμ περισσότερα από την αρχική ανακοίνωση της εταιρείας των 500 μιλίων. Η Tesla θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού το επόμενο έτος, με τις παραδώσεις στους πελάτες να αρχίσουν από το 2020.

Το φορτηγό της Tesla είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα. Η τιμή του ξεκινά από τις 150.000 δολάρια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...