Η Honda ανακοίνωσε πως θα επενδύσει συνολικά 2,75 δισ. δολάρια στην μονάδα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της General Motors, Cruise, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 5,7%, επεκτείνοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Honda θα προχωρήσει σε άμεση πληρωμή 750 εκατ. δολαρίων για την απόκτηση του μεριδίου στην Cruise, ενώ θα επενδύσει επιπλέον 2 δισ. δολάρια σε διάστημα 12 ετών. Honda, GM και Cruise θα αναπτύξουν από κοινού αυτοκινούμενα οχήματα για την παροχή υπηρεσιών ανά τον πλανήτη.

Τον Μάιο, η ιαπωνική SoftBank ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 2,25 δισ. δολάρια για την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 19,6% στην Cruise. H αξία της Cruise, με βάση την επένδυση της Honda, αποτιμάται στα 14,6 δισ. Η GM απέκτησε την πρώην start-up με έδρα το Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο του 2016 έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Σε ανάλογες συνεργασίες στον χώρο των αυτοκινούμενων οχημάτων έχουν προχωρήσει και άλλοι παγκόσμιοι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ford και BMW έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να λανσάρουν από κοινού στόλο αυτοκινούμενων οχημάτων το 2021. Η τεχνολογία των οχημάτων χωρίς οδηγό έχει τεράστια κόστη και κινδύνους απώλειας κεφαλαίων, ενώ προς το παρόν τα προϊόντα της παραγωγής δεν κυκλοφορούν στην αγορά.