Η Mercedes αποχωρεί από το DTM, η Aston Martin έρχεται. Αυτό ανακοίνωσε το DTM, με την ομάδα R-Motorsport να λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα.

Η Aston Martin συνεργάζεται με την HWA AG, με την δεύτερη να είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την κατασκευή των DTM αγωνιστικών Vantage.

Η ελβετική ομάδα της R-Motorsport προετοιμάζει τα αγωνιστικά της Aston Martin για το Blancpain GT Series Endurance Cup. Όπως γνωρίζουμε, η Red Bull Racing μετονομάστηκε σε Aston Martin Red Bull Racing. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες αποτελεί την εξέλιξη της εταιρικές σχέσης τους που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και συνεχίστηκε με την κοινή ανάπτυξη της Aston Martin Valkyrie, και έτσι, πίσω από τη χρηματοδότηση του μεγαλοπήβολου σχεδίου εμπλοκής της AM είναι o αυστριακός κολοσσός.

Πρακτικά, η HWA-από το αρχικά του ονόματος του Hans Werner Aufrecht, ενός εκ των ιδρυτών της AMG και προκάτοχος του Berger στην ηγεσία του DTM- ήταν υπεύθυνη ομάδα για την εξέλιξη και την προετοιμασία των αγωνιστικών της “μαμάς” Mercedes για το DTM κι όχι μόνο.