Ο Elon Musk αγοράζει εκ νέου μετοχές της Tesla, αξίας 20 εκατ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι ο Elon Musk ήρθε σε συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ώστε η δεύτερη να αποσύρει την μήνυσή της και να πληρωθεί πρόστιμο 20 εκ. δολαρίων από την Tesla και επιπλέον 20 εκ. δολαρίων από τον ίδιο, ο CEO της αμερικάνικης εταιρείας έκανε γνωστό ότι θα αγοράσει -εκ νέου- μετοχές της Tesla αξίας 20 εκ. δολαρίων.

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως ο Elon Musk θα προσθέσει κοινές μετοχές -που η ίδια κατέχει- συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων στο χαρτοφυλάκιο του, και όχι μέσω των διεθνών αγορών, αλλά απευθείας.

Η αγορά αυτή είναι η τρίτη μέσα στο 2018, καθώς ο Elon Musk αγόρασε τον Μάιο μετοχές της Tesla αξίας 9,85 εκατ. δολαρίων αλλά και τον Ιούνιο αξίας 24,9 εκατ. δολαρίων. Ο 47-χρονος Νοτιοαφρικανός είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας του, καθώς μέχρι σήμερα κατέχει συνολικά 33,74 εκατομμύρια μετοχές, συνολικής αξίας πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την αγορά των νέων μετοχών, αξίας όσο του προστίμου που του επέβαλλε η SEC, ο Elon Musk επωμίζεται το κόστος του συμβιβασμού του με αυτή. Ταυτόχρονα αυξάνει κι άλλο το μετοχικό μερίδιο στην Tesla, βάζοντας 20 εκ. δολάρια στα ταμεία της.

Πηγήcnbc

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...