Τον περασμένο Απρίλιο, η Lexus παρουσίασε το νέο ES, και όπως είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, με την διάθεση του στην Ιαπωνία γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που προσφέρεται με κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες. Η Lexus ονομάζει το σύστημα Digital Outer Mirrors, και εν ευθέτω χρόνω θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα των Ιαπώνων.

Η Lexus πρόλαβε την Audi, καθώς η τελευταία παρουσίασε αντίστοιχη πρόταση για το νέο E-Tron, το οποίο όμως αντιμετωπίζει προβλήματα με το λογισμικό, και θα καθυστερήσει κάποιες εβδομάδες η κυκλοφορία του.

Οι κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες θα είναι διαθέσιμες μόνο στην Ιαπωνία, καθώς είναι η μόνη χώρα που ενέκρινε την τεχνολογία πριν από μερικά χρόνια. Όπως μπορείς να δεις, εκεί όπου βρίσκονται οι παραδοσιακοί εξωτερικοί καθρέφτες, υπάρχουν κάμερες και δείχνουν ότι καταγράφουν σε οθόνες 5 ιντσών στην εσωτερική βάση των εμπρός κολόνων.

Σύμφωνα με την εταιρία προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένη αντίσταση στον αέρα κάτι που μειώνει την κατανάλωση, ενώ βελτιώνει και τον εξωτερικό θόρυβο. Ακόμα, “μαζεύει” λιγότερο χιόνι και βροχή, ενώ παράλληλα αυτόματα ή χειροκίνητα, ενισχύουν την ορατότητα προς στο πλάι και πίσω κατά την αλλαγή λωρίδων ή την αναστροφή.

Η τιμή του ES 300h στην Ιαπωνία -με ή χωρίς τις κάμερες- ξεκινά από τα ¥5.800.000 (€45.170), η F Sport έκδοση από τα ¥6.290.000 (€48.980), με την κορυφαία Version L να κοστίζει ¥6.980.000 (€54.350).

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Νέο Lexus ES