Η Google πήρε άδεια να δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια

Σχετικά άρθρα

Η Waymo, η εταιρία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία ανακοίνωσε πως έγινε η πρώτη εταιρία που της δόθηκε άδεια από τις αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, να διεξάγει δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στα οποία μέσα τους δεν πρέπει να βρίσκεται οδηγός ασφαλείας.

Συγκεκριμένα , η υπηρεσία συγκοινωνιών της Καλιφόρνια έδωσε την άδεια σε 40 οχήματα χωρίς οδηγό της Waymo να κάνουν δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών οδών με ταχύτητες έως 105 χλμ/ώρα (65 μίλια). Μέχρι σήμερα οι δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων προβλέπετο να γίνονται με την παρουσία οδηγού ασφαλείας στη θέση του οδηγού.

Διάβασε επίσης

Τα αυτόνομα οχήματα της Waymo έχουν διανύσει περισσότερα από 16 εκατ. χλμ

Οι δοκιμές αναμένεται να γίνουν κοντά στις κεντρικά της εταιρείας στο Mountain View με τα αυτόνομα Cryshler Pacifica. Η απόφαση αυτή των αρχών αποδεικνύει πως η Waymo βρίσκεται πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια που προσφέρει η αυτόνομη τεχνολογία της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr