Η Broadcom, ο αμερικάνικος προμηθευτής ημιαγωγών, υπέβαλε μήνυση σε γερμανικό δικαστήριο ύψους 1 δισ. δολαρίων έναντι της Volkswagen, για 18 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ απειλεί να ζητήσει δικαστική απαγόρευση παραγωγής πολλών μοντέλων της Volkswagen (Golf, Passat, Touran, Tiguan), καθώς και ορισμένων μοντέλων της Audi και της Porsche.

Εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε στο Reuters ότι η Broadcom είχε ασκήσει νομική αγωγή κατά της για θέματα ευρεσιτεχνίας χωρίς να επιβεβαιώσει το ύψος της απαίτησης.

Η Volkswagen εξέτασε το αίτημα και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νόμιμων συμφερόντων της,

πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, η Broadcom στην μήνυσή της αναφέρει πως η Volkswagen έκανε παράνομη χρήση 18 ευρεσιτεχνιών της για ημιαγωγούς που χρησιμοποιεί στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ορισμένων μοντέλων της.

Εάν το γερμανικό δικαστήριο κρίνει πως η Broadcom έχει δίκιο, τότε η Volkswagen είτε θα πρέπει να πληρώσει το ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων, είτε να σταματήσει την παραγωγή των σχετικών μοντέλων.

Η Volkswagen δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον οποίο η Broadcom έχει ρίξει τα βέλη της. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Broadcom μήνυσε την Toyota, αλλά και την Panasonic, για φερόμενη παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της από τις δύο εταιρίες.