Porsche και Lamborghini δεν επιστρέφουν στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Τόσο η Porsche όσο και η Lamborghini δήλωσαν πως δεν σκέφτονται πλέον την επιστροφή τους στην Formula 1. Όπως δήλωσε ο Stefano Domenicali, CEO της Lamborghini, είπε πως:

Η επένδυση που απαιτείται μόνο για τη συμμετοχή, πόσο μάλλον να κερδίσει, είναι υπερβολικά υψηλή. Εφόσον υπάρχει μια κοινωνία δύο κατηγοριών στην Formula 1, δεν είναι ένα πεδίο για εμάς. Αν εισέλθουμε, πρέπει να είμαστε ισχυροί και να κερδίσουμε. Οι προτεραιότητες για τη Lamborghini είναι διαφορετικές, η Ferrari γεννήθηκε σε αγώνες, η Lamborghini όχι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις εκπροσώπου της Porsche που είπε πως:

Η ώρα για μια είσοδο της Porsche στην Formula 1 είναι απλά λάθος.

Ο Domenicali, που πέρασε και από το τιμόνι της ομάδας της Ferrari στην Formula 1, δήλωσε πως η F1 θα είναι “μια φανταστική πλατφόρμα για το Volkswagen Group”.

Παλαιότερα ο πρόεδρος της FIA, ο Jean Todt, ισχυρίστηκε πως η διατήρηση της Mercedes, της Ferrari, της Renault και της Honda στην Formula 1 είναι πιο επιτακτική ανάγκη από την προσέλκυση νέων μαρκών.

Παρότι η Liberty Media πρότεινε φθηνότερους και απλούστερους κινητήρες από το 2021 και μετά, οι ομάδες που συμμετέχουν στην Formula 1 εξέφρασαν την δυσαρέσκιά τους και έτσι οι αλλαγές στους κινητήρες θα είναι είτε πολύ μικρότερες, είτε θα ακυρωθούν εντελώς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η RB17, το hypercar της Red Bull, θα αποκαλυφθεί στο Goodwood

H Red Bull Advanced Technologies, θυγατρική της αυστριακής εταιρίας, ετοιμάζει ένα επικό hypercar, το οποίο θα ονομαστεί RB17. Η RB17 θα φέρει τη σχεδιαστική...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...